Εκδήλωση: «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα»

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης μας καλούν να μοιραστούμε μαζί τους τις σκέψεις και τις προτάσεις μας για το πως μπορούμε να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα συναίνεσης, με βασικό φορέα διάδοσης τη νέα γενιά.

Το Κέντρο Διοτίμα, οι Emantes και το Anasa Cultural Center, στο πλαίσιο του προγράμματος EQUAL_GEN, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα», την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 6μμ., στο Anasa Cultural Center (αμφιθέατρο AKTO), Ευελπίδων 11A, Αθήνα.

Συγκεντρώνοντας πλούσια εμπειρία μέσα από 41 δράσεις ευαισθητοποίησης νέων και 15 επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, με τη συμμετοχή 900+ ατόμων 16-30 ετών και 440 εκπαιδευτικών, οι διοργανωτές μας καλούν να μοιραστούμε μαζί τους τις σκέψεις και τις προτάσεις μας για το πως μπορούμε να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα συναίνεσης, με βασικό φορέα διάδοσης τη νέα γενιά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εισαγωγή

– Χαιρετισμός εκπροσώπου Active Citizens Fund Greece
– Equal_Gen: Νέες και νέοι για την ισότητα των φύλων. Αποτελέσματα και προοπτικές, Δέσποινα Σταματάκη, διαχειρίστρια έργου, Κέντρο Διοτίμα

Συνηγορία για τα έμφυλα δικαιώματα

– Προτάσεις πολιτικής για την πρόληψη της έμφυλης βίας, Μαρία Τζαβάρα, μέλος της ομάδας Συνηγορίας, Κέντρο Διοτίμα.
– Διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙΑ+ προσφυγικής κοινότητας για την πρόληψη και τη συμπερίληψη, Σοφία Ζαχαριάδη, συντονίστρια εργαστηρίων ενημέρωσης και ενδυνάμωσης κοινότητας, Emantes.

Η τέχνη και η επικοινωνία ως όχημα αφύπνισης

– Διαγραφή, επανεγγραφή, παραχάραξη: απόπειρες συλλογικής γραφής και σύνθεσης ήχων και λέξεων, Εύη Νάκου, μουσικός – ερευνήτρια.
– Τέχνη και/ως δράση, Μιχάλης Αφολάνιο, διαχειριστής Anasa & Νατάσα Χαντά-Μάρτιν, μέλος Anasa.
– Δημιουργική γραφή και θέατρο για τις έμφυλες ταυτότητες και τη συναίνεση, Γκλόρια Νζάνγκα, καλλιτέχνις Anasa/EqualGen, Χριστιαλένα Γιάννου, καλλιτέχνις Anasa/EqualGen.
– Δημιουργώντας ρωγμές στην έμφυλη ανισότητα μέσα από εκστρατείες για νέες & νέους, Νατάσα Κεφαλληνού & Μαριάννα Στεφανίτση, γραφείο επικοινωνίας, Κέντρο Διοτίμα.

Συντονισμός: Δέσποινα Σταματάκη
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Παράλληλες δράσεις

– Προβολή ντοκιμαντέρ «Προσεγγίζοντας την έμφυλη ισότητα μέσα από την τέχνη», διάρκεια 20’.

– Έκθεση πολυμεσικών έργων που παράχθηκαν στα εργαστήρια και πλούσιο υλικό από την καμπάνια #Equal_Gen. Τα έργα της έκθεσης περιλαμβάνουν εικαστικά σχέδια, κολάζ, ζωγραφιές, μάσκες, και συμμετοχικές εγκαταστάσεις, που δημιούργησαν τα συμμετέχοντ@ πειραματιζόμενα με ποικίλες καλλιτεχνικές πρακτικές. Mέσα από την παράλληλη εκθεσιακή δράση εξερευνούμε τον ρόλο της τέχνης στην οικοδόμηση ενός κόσμου έμφυλης ισότητας.

Σχετικά με το έργο EQUAL_GEN

Το έργο EQUAL_GEN υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Κέντρο Διοτίμα και εταίρους τους Emantes και το Anasa Cultural Center.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

20η εθελοντική αιμοδοσία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Την 20η εθελοντική αιμοδοσία του πραγματοποιεί  την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), σε συνεργασία με την υπηρεσία Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος».

Επιστροφή στην εργασία: Σεμινάρια Ενδυνάμωσης για Νέες Μητέρες

Το πρόγραμμα MothersCan χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει ως στόχο την υποστήριξη και ενθάρρυνση των μητέρων να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας και τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της εργασιακής κουλτούρας.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εκδήλωση για την συμπλήρωση 147 ετών από την ίδρυσή του

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), με αφορμή τη συμπλήρωση 147 ετών από την ίδρυσή του (10 Ιουνίου), θα πραγματοποιήσει το διήμερο 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2024, μεγάλη εκδήλωση-έκθεση στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων του Μετρό Συντάγματος.