Γέλιο, το «κλειδί» για μια ευτυχισμένη σχέση!

Είναι γνωστό πως το γέλιο δεν βελτιώνει μόνο την ψυχολογία μας αλλά έχει θεραπευτική επίδραση και στη  γενικότερη υγεία μας.

Το γέλιο ωστόσο φαίνεται ότι προσφέρει κάτι παραπάνω από μια καλή ψυχολογική διάθεση και μια καλύτερη υγεία.  Βρετανική έρευνα υποστηρίζει πως το γέλιο αποτελεί το βασικό … συστατικό για μια ευτυχισμένη συντροφική σχέση.

Ερευνητική ομάδα του University  College του Λονδίνου, μετά από μια μακροχρόνια έρευνα σε ζευγάρια μέσης ηλικίας, συμπέρανε ότι τα ζευγάρια που καταφέρνουν να αισθανθούν καλύτερα, με τη συμβολή του γέλιου, εν μέσω κάποιου προβλήματος, δηλώνουν περισσότερο ικανοποιημένα από το γάμο τους.

Η έρευνα έδειξε πως τα ζευγάρια που γελάνε συχνά μεταξύ τους, βρίσκουν μεγαλύτερη ικανοποίηση στη σχέση τους και έχουν πιο υγιή σεξουαλική ζωή, συγκριτικά με τα ζευγάρια που προτιμούν να μοιράζονται μόνο τις προσωπικές τους αναμνήσεις ή να διηγούνται εμπειρίες που όμως δεν είναι αστείες.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα ζευγάρια αυτά είχαν αναπτύξει την ικανότητα να βρίσκουν τρόπους για να αισθανθούν καλύτερα και να ελέγξουν αρνητικά συναισθήματά όπως ο θυμός, η επιθετικότητα, ο εκνευρισμός. Μάλιστα, η ικανότητα της συζύγου να ελέγξει τα συναισθήματά της και να αισθανθεί καλύτερα έχει μεγαλύτερο όφελος για τον γάμο.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι  τα ζευγάρια που καταφέρνουν να ξεπερνούν τα προβλήματα και τις συγκρούσεις μέσα από το γέλιο και το χιούμορ, έχουν τελικά πιο ευτυχισμένες και πιο ουσιαστικές σχέσεις. Χρησιμοποιούν το γέλιο για να χτίσουν μια πιο ουσιαστική και ανθεκτική στον χρόνο σχέση.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Dr. Sophie K.Scott «το γέλιο σχετίζεται άμεσα με την μείωση των αγχωτικών αντιδράσεων σε αρνητικά συναισθήματα με τέτοιο τρόπο που μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τους υπόλοιπους τρόπους διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων.  Δεν λέω ότι το γέλιο είναι ένα « μαγικό ραβδί» που λύνει τα προβλήματα  της σχέσης. Περισσότερο είναι μια επιλογή των συντρόφων  που τη χρησιμοποιούν ως ένα διαπραγματευτικό εργαλείο που βοηθά στη συνεννόηση».

 

 

 

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Συμβολική πεζοπορία 4χλμ. στον Υμηττό για τους Επιζώντες του Καρκίνου

Η Astellas Hellas, στο πλαίσιο της νέας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, διοργανώνει με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ συμβολική πεζοπορία 4 χλμ στο δάσος του Υμηττού.

Γαλάζια Σημαία 2024: Η λίστα με τις πιο καθαρές παραλίες της Ελλάδας

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις για τις πιο καθαρές ακτές για το 2024.

20η εθελοντική αιμοδοσία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Την 20η εθελοντική αιμοδοσία του πραγματοποιεί  την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), σε συνεργασία με την υπηρεσία Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος».