Γέλιο, το «κλειδί» για μια ευτυχισμένη σχέση!

Είναι γνωστό πως το γέλιο δεν βελτιώνει μόνο την ψυχολογία μας αλλά έχει θεραπευτική επίδραση και στη  γενικότερη υγεία μας.

Το γέλιο ωστόσο φαίνεται ότι προσφέρει κάτι παραπάνω από μια καλή ψυχολογική διάθεση και μια καλύτερη υγεία.  Βρετανική έρευνα υποστηρίζει πως το γέλιο αποτελεί το βασικό … συστατικό για μια ευτυχισμένη συντροφική σχέση.

Ερευνητική ομάδα του University  College του Λονδίνου, μετά από μια μακροχρόνια έρευνα σε ζευγάρια μέσης ηλικίας, συμπέρανε ότι τα ζευγάρια που καταφέρνουν να αισθανθούν καλύτερα, με τη συμβολή του γέλιου, εν μέσω κάποιου προβλήματος, δηλώνουν περισσότερο ικανοποιημένα από το γάμο τους.

Η έρευνα έδειξε πως τα ζευγάρια που γελάνε συχνά μεταξύ τους, βρίσκουν μεγαλύτερη ικανοποίηση στη σχέση τους και έχουν πιο υγιή σεξουαλική ζωή, συγκριτικά με τα ζευγάρια που προτιμούν να μοιράζονται μόνο τις προσωπικές τους αναμνήσεις ή να διηγούνται εμπειρίες που όμως δεν είναι αστείες.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα ζευγάρια αυτά είχαν αναπτύξει την ικανότητα να βρίσκουν τρόπους για να αισθανθούν καλύτερα και να ελέγξουν αρνητικά συναισθήματά όπως ο θυμός, η επιθετικότητα, ο εκνευρισμός. Μάλιστα, η ικανότητα της συζύγου να ελέγξει τα συναισθήματά της και να αισθανθεί καλύτερα έχει μεγαλύτερο όφελος για τον γάμο.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι  τα ζευγάρια που καταφέρνουν να ξεπερνούν τα προβλήματα και τις συγκρούσεις μέσα από το γέλιο και το χιούμορ, έχουν τελικά πιο ευτυχισμένες και πιο ουσιαστικές σχέσεις. Χρησιμοποιούν το γέλιο για να χτίσουν μια πιο ουσιαστική και ανθεκτική στον χρόνο σχέση.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Dr. Sophie K.Scott «το γέλιο σχετίζεται άμεσα με την μείωση των αγχωτικών αντιδράσεων σε αρνητικά συναισθήματα με τέτοιο τρόπο που μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τους υπόλοιπους τρόπους διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων.  Δεν λέω ότι το γέλιο είναι ένα « μαγικό ραβδί» που λύνει τα προβλήματα  της σχέσης. Περισσότερο είναι μια επιλογή των συντρόφων  που τη χρησιμοποιούν ως ένα διαπραγματευτικό εργαλείο που βοηθά στη συνεννόηση».

 

 

 

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Dentist Pass: δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος για 700.000 παιδιά

Ξεκινά μετά το Πάσχα η δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα σε παιδιά ηλικίας από 6 ως 12 ετών μέσω του Dentist Pass.

 Λόξυγκας: Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Είναι ενοχλητικός και τις περισσότερες φορές μας προκαλεί αμηχανία. Όμως μπορεί να είναι και «καμπανάκι» για κάποιο πρόβλημα στον οργανισμό.

Βασικές πρώτες βοήθειες για να βοηθήσετε κάποιον που «πνίγεται» 

Η πνιγμονή είναι μία εξαιρετικά επείγουσα κατάσταση η οποία εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα από τους παρευρισκόμενους μπορεί να αποβεί θανατηφόρα.