Γέλιο, το «κλειδί» για μια ευτυχισμένη σχέση!

Είναι γνωστό πως το γέλιο δεν βελτιώνει μόνο την ψυχολογία μας αλλά έχει θεραπευτική επίδραση και στη  γενικότερη υγεία μας.

Το γέλιο ωστόσο φαίνεται ότι προσφέρει κάτι παραπάνω από μια καλή ψυχολογική διάθεση και μια καλύτερη υγεία.  Βρετανική έρευνα υποστηρίζει πως το γέλιο αποτελεί το βασικό … συστατικό για μια ευτυχισμένη συντροφική σχέση.

Ερευνητική ομάδα του University  College του Λονδίνου, μετά από μια μακροχρόνια έρευνα σε ζευγάρια μέσης ηλικίας, συμπέρανε ότι τα ζευγάρια που καταφέρνουν να αισθανθούν καλύτερα, με τη συμβολή του γέλιου, εν μέσω κάποιου προβλήματος, δηλώνουν περισσότερο ικανοποιημένα από το γάμο τους.

Η έρευνα έδειξε πως τα ζευγάρια που γελάνε συχνά μεταξύ τους, βρίσκουν μεγαλύτερη ικανοποίηση στη σχέση τους και έχουν πιο υγιή σεξουαλική ζωή, συγκριτικά με τα ζευγάρια που προτιμούν να μοιράζονται μόνο τις προσωπικές τους αναμνήσεις ή να διηγούνται εμπειρίες που όμως δεν είναι αστείες.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα ζευγάρια αυτά είχαν αναπτύξει την ικανότητα να βρίσκουν τρόπους για να αισθανθούν καλύτερα και να ελέγξουν αρνητικά συναισθήματά όπως ο θυμός, η επιθετικότητα, ο εκνευρισμός. Μάλιστα, η ικανότητα της συζύγου να ελέγξει τα συναισθήματά της και να αισθανθεί καλύτερα έχει μεγαλύτερο όφελος για τον γάμο.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι  τα ζευγάρια που καταφέρνουν να ξεπερνούν τα προβλήματα και τις συγκρούσεις μέσα από το γέλιο και το χιούμορ, έχουν τελικά πιο ευτυχισμένες και πιο ουσιαστικές σχέσεις. Χρησιμοποιούν το γέλιο για να χτίσουν μια πιο ουσιαστική και ανθεκτική στον χρόνο σχέση.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Dr. Sophie K.Scott «το γέλιο σχετίζεται άμεσα με την μείωση των αγχωτικών αντιδράσεων σε αρνητικά συναισθήματα με τέτοιο τρόπο που μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τους υπόλοιπους τρόπους διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων.  Δεν λέω ότι το γέλιο είναι ένα « μαγικό ραβδί» που λύνει τα προβλήματα  της σχέσης. Περισσότερο είναι μια επιλογή των συντρόφων  που τη χρησιμοποιούν ως ένα διαπραγματευτικό εργαλείο που βοηθά στη συνεννόηση».

 

 

 

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Πώς μπορώ να ελέγξω τον σφυγμό μου;

Ο φυσιολογικός σφυγμός κυμαίνεται ανάλογα τον οργανισμό μεταξύ 60...

Πόσες ακτινογραφίες είναι ασφαλείς;

Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αλόγιστα ακτινογραφίες. Η ακτινοβολία που δεχόμαστε από τις ακτινογραφίες δρα αθροιστικά στους ιστούς και επιβαρύνει μακροπρόθεσμα την υγεία μας.

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον γιατρό σας

Διαβάστε τις ερωτήσεις που δεν πρέπει να ξεχάσετε να...