Κοιμηθείτε νωρίς για να μην παχύνετε

Οι έφηβοι και οι ενήλικες που κοιμούνται αργά το βράδυ είναι πιο πιθανό να πάρουν βάρος από ό, τι οι συνομήλικοί τους που πηγαίνουν νωρίς στο κρεβάτι, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Θέλετε να χάσετε βάρος ή να διατηρήσετε τα κιλά σας; Φροντίστε να κοιμάστε νωρίς! Ερευνητές  από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Berkeley, βρήκαν μια συσχέτιση ανάμεσα στην ώρα του ύπνου και τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ).

Οι επιστήμονες ανέλυσαν διαχρονικά δεδομένα από ένα εθνικά αντιπροσωπευτικό δείγμα περισσότερων από 3.300 εφήβων και ενηλίκων και διαπίστωσαν ότι για κάθε ώρα ύπνου που έχασαν, αυξήθηκε κατά 2,1 μονάδες ο ΔΜΣ τους, σε μια περίοδο περίπου πέντε ετών.

Επιπλέον, η άσκηση, ο χρόνος που περνούσαν μπροστά στην οθόνη και ο αριθμός των ωρών που κοιμόντουσαν δεν μετρίασαν αυτή την αύξηση.

«Τα αποτελέσματα αυτά υπογραμμίζουν την ώρα που πηγαίνουν οι έφηβοι για ύπνο και όχι μόνο το συνολικό χρόνο ύπνου, ως πιθανό στόχο για τη διαχείριση του βάρους, κατά τη διάρκεια της μετάβασής τους προς την ενηλικίωση», δήλωσε η Lauren Asarnow, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και διδακτορική φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sleep.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Δώρα ζωής από 58χρονο που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΓΝΘ Ιπποκρατείου

Δώρα ζωής σε συνανθρώπους μας χάρισε με τον θάνατό του 58χρονος ασθενής, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΘ Ιπποκράτειο από 28/01 και έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή.

OHE: Τα απόβλητα που παράγουμε ως ανθρωπότητα θα αυξηθούν κατακόρυφα έως το 2050

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, με τα αστικά απόβλητα να αυξάνονται κατά 2/3 και το κόστος τους να διπλασιάζεται σχεδόν σε μια γενιά, μόνο μια δραστική μείωση της παραγωγής απορριμμάτων θα εξασφαλίσει ένα βιώσιμο και προσιτό μέλλον.

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για 3 συμπληρώματα διατροφής με δραστικές ουσίες κατά της στυτικής δυσλειτουργίας

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για 3 συμπληρώματα διατροφής με δραστικές ουσίες κατά της στυτικής δυσλειτουργίας οι οποίες συνδέονται με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.