Ανακουφιστική Φροντίδα: Συνεργασία του ΕΚΠΑ με το Ίδρυμα «Τζένη Καρέζη»

Συνεργασία της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. και του Ιδρύματος «Τζένη Καρέζη» αναβαθμίζει την ανακουφιστική φροντίδα στην χώρα μας.

Στις 10 Ιανουαρίου 2024 επισφραγίστηκε η περαιτέρω ανάπτυξη της Ανακουφιστικής Φροντίδας στη χώρα μας με τη σύμπραξη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. και του Ιδρύματος «Τζένη Καρέζη», σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε η διεύρυνση και ανάπτυξη της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Τζένη Καρέζη» σε κλινικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ιατρικής Σχολής, της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας και του Ιδρύματος «Τζένη Καρέζη», διασφαλίζει την υψηλού επιπέδου παρεχόμενη εξειδικευμένη Ανακουφιστική Φροντίδα σε  ασθενείς με χρόνιες ή και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες από όλη την Ελλάδα.

Αναμένεται να αναπτυχθούν περαιτέρω:

α) Τα  Εξωτερικά Ιατρεία της  Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Τζένη Καρέζη»  όπου εργάζονται  καθημερινά εξειδικευμένοι επιστήμονες για την ανακούφιση των σωματικών και ψυχολογικών συμπτωμάτων (που προέρχονται είτε από την εξέλιξη της νόσου είτε από τις θεραπείες) και των κοινωνικών και πνευματικών αναγκών του ασθενούς και της οικογένειας για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής ποιότητας ζωής τους.

β) Η Ημερήσια Νοσηλεία με την παροχή άνεσης και ευκολίας στον ασθενή και την οικογένεια.

γ) Η Ανακουφιστική Φροντίδα για Παιδιά και Εφήβους που θα στελεχωθεί από διεπιστημονική ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών υγείας (παιδιάτρων, ψυχολόγων, νοσηλευτών) για την παροχή ολοκληρωμένης διαχείρισης των σωματικών, ψυχολογικών, κοινωνικών και πνευματικών αναγκών των παιδιών και εφήβων με απειλητικές για τη ζωή ή και χρόνιες ασθένειες και θα αποτελέσει Κέντρο Εξειδίκευσης και Έρευνας Ανακουφιστικής Φροντίδας παιδιών και εφήβων.

δ) Το «Εκπαιδευτικό Κέντρο» όπου θα εκπαιδεύονται και θα εξειδικεύονται  λειτουργοί υγείας από όλη την Ελλάδα (γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι) και επιστήμονες ανθρωπιστικών και κοινωνικών επαγγελμάτων σε θεωρητικό και κλινικό επίπεδο.

Το Ίδρυμα «Τζένη Καρέζη» ιδρύθηκε το 1992 στη μνήμη της μεγάλης και αξέχαστης ηθοποιού Τζένης Καρέζη για να υλοποιηθεί η επιθυμία της για την ανάπτυξη της ανακουφιστικής φροντίδας στη χώρα μας. Είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και αποτελεί τον πρώτο ιδρυθέντα Φορέα στην Ελλάδα ο οποίος έως και σήμερα υπηρετεί αποκλειστικά τον σκοπό της εξειδικευμένης Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς με χρόνια ή με απειλητικά για τη ζωή νοσήματα μέσω της στήριξης της Μονάδας Ανακουφιστικής Αγωγής «Τζένη Καρέζη».

Διεύθυνση Μονάδας και Ιδρύματος «Τζένη Καρέζη»: Κορινθίας 27, Αμπελόκηποι
Τηλ. επικοινωνίας: 210 770766
site: https//jkf.gr
fb: Μονάδα Ανακουφιστικής Αγωγής «Τζένη Καρέζη»
fb: Ίδρυμα Τζένη Καρέζη
Instagram: jenny_karezifoundation
email: grammateiamonadaanakoufistikis@gmail.com
email: info@jkf.gr

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Διπλή μεταμόσχευση ήπατος – νεφρού στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο»

Ασθενής 53 ετών υποβλήθηκε επιτυχώς στις 6 Απριλίου 2024 σε διπλή συνδυασμένη μεταμόσχευση ήπατος-νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Πρόγραμμα Ψυχικής Ενδυνάμωσης Παιδιών και Εφήβων σε ακριτικά νησιά του Β. Αιγαίου: Απολογιστική εκδήλωση

Βασικός σκοπός του προγράμματος που υλοποίησε το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου ήταν να ενισχύσει τους παράγοντες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας παιδιών και εφήβων μέσα από βιωματικά εργαστήρια. 

Με την συμμετοχή κορυφαίων ειδικών το 9ο Συνέδριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ)

Κύριο θέμα του 9ου συνεδρίου HTA είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που ανακύπτουν με την εφαρμογή του νέου κανονισμού της ΕΕ για την αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας που θα επιτρέψει ζωτικής σημασίας καινοτόμες τεχνολογίες υγείας να είναι ευρύτερα διαθέσιμες.