Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού Υγείας: Στο επίκεντρο, η Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή στην Ελλάδα

Το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας – Ελιτούρ διοργανώνει στις 14 & 15 Δεκεμβρίου 2023 το Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού Υγείας, αφιερωμένο στην ανάδειξη και προβολή στο εξωτερικό της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα (IVF).

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και αποτελεί μια σημαντική εκδήλωση αφιερωμένη στην προβολή των πρωτοποριακών προόδων της Ελλάδας στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (IVF), απευθυνόμενη σε ένα διεθνές κοινό.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Πρόεδρο της Ελιτούρ, Πρόεδρο ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, του πρώτου cluster Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής. Το Συνέδριο υλοποιείται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Υγείας και της Περιφέρειας Αττικής.

Τι είναι ο Τουρισμός Υγείας

Ο Τουρισμός Υγείας είναι μια ειδική μορφή τουρισμού που συνδυάζει την πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση σωματικών και ψυχικών νόσων με διακοπές.  Αναφέρεται σε ανθρώπους που αναζητούν ιατρικήu υπηρεσία σε άλλη χώρα από αυτή της μόνιμης κατοικίας τους και εμπεριέχει ταξιδιωτική μετακίνηση.  Πρόκειται για μια από τις πιο αναπτυσσόμενες μορφέςu τουρισμού παγκοσμίως.

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου πατήστε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.elitour.org/news/international-health-tourism-conference-spotlight-on-greek-ivf-december-14-15-2023/

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Έξαρση κρουσμάτων κοκκύτη στην Ευρώπη και την Ελλάδα: Επιτακτική η ανάγκη εμβολιασμού

Η αύξηση των δηλωθέντων κρουσμάτων κοκκύτη πιθανώς συνδέεται με τη μη έγκαιρη ανοσοποίηση ορισμένων ηλικιακών ομάδων καθώς και τη χαμηλότερη κυκλοφορία του παθογόνου κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Ασθενείς με VHL: «Μηδενίζουμε το στίγμα, πολλαπλασιάζουμε την ελπίδα»

Η Οικογενειακή Συμμαχία κατά της νόσου V.H.L Ελλάδος, με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων, θέτει ως στόχο για ακόμη μία φορά τη βελτίωση της αντιμετώπισης των ατόμων με νόσο VHL.

Μόλυβδος και προστασία των εργαζομένων: Πράσινο φως της ΕΕ για νέες οριακές τιμές

Για πρώτη φορά σε 40 χρόνια, η ΕΕ επανεξέτασε τα οριακά επίπεδα επαγγελματικής έκθεσης στον μόλυβδο και τις ανόργανες ενώσεις του, μειώνοντάς τα κατά πέντε φορές.