Πικάντικη και κρεμώδης σάλτσα πιπεριάς για τις πιο νόστιμες μακαρονάδες!
Συνδυάστε την με μακαρόνια ολικης άλεσης και φέτα για ένα ολοκληρωμένο πλήρες γεύμα!
Υλικά (4 μερίδες):
1 κρεμμύδι
2 πιπεριές
2 ντομάτες
1 μικρό κομμάτι τζιντζερ (10 gr)
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι, μιξ μπαχαρικών
Λίγο νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια
Χυμό από 1/2 λεμόνι
30 γρ. Κάσιους
3/4 πακέτου βρασμένα μακαρόνια ολικής άλεσης
Εκτέλεση :
1️Προσθέτουμε σε ένα ταψί όλα τα λαχανικά μας, (ντομάτα, πιπεριές, κρεμμύδι, σκόρδο και τζίντζερ, πασπαλίζουμε με λάδι και τριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
2️Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 160 βαθμούς.
Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια μας
3️Αφού είναι έτοιμα, βάζουμε τα ψημένα λαχανικά στο μπλέντερ και προσθέτουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια, το χυμό λεμονιού, τα κάσιους , αλάτι, πιπέρι και ότι άλλο μπαχαρικό θέλουμε.
4️Ανακατεύουμε καλά στο μπλέντερ.
5️Σερβίρουμε με μακαρόνια ολικής άλεσης και τριμμένη φέτα light.
Διατροφική ανάλυση 📊
1 μερίδα σάλτσας
Ενέργεια: 110,6 kcal
Πρωτεΐνη: 2,6 g
Υδατάνθρακες: 10,6 g
Λιπαρά: 7,1 g
Φυτικές ίνες: 2,4 g
1 μερίδα μακαρόνια (200 γρ)
με σάλτσα και 60 γρ. φέτα
Ενέργεια: 535 kcal
Πρωτεΐνη: 25,5 g
Υδατάνθρακες: 72 g
Λιπαρά: 16,1 g
Φυτικές ίνες: 11,6 g
Τα οφέλη
Πλούσια σε φυτικες ινες, αλλά και σε βιταμίνη C από τις πιπεριές, και σημαντικά αντιοξειδωτικά (όπως τα καροτενοειδη απο τις πιπεριές, την τζιντζερολη που περιέχει το τζίντζερ κ.α.)