Ομελέτα με μπρόκολο

Αυτή η ομελέτα με μπρόκολο είναι γευστική και πλούσια σε θρεπτικές ουσίες. Μπορείτε να τη σερβίρετε με ψωμί, αν θέλετε ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα για πρωινό ή ένα ελαφρύ γεύμα.

Υλικά:

  • 2 αυγά
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι μπρόκολο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες:

  1. Αρχίστε θερμαίνοντας ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα. Προσθέστε το μπρόκολο, το τυρί, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μαζί.
  3. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στο θερμαινόμενο τηγάνι και διανείμετε το μείγμα της ομελέτας ομοιόμορφα.
  4. Αφήστε την ομελέτα να ψήσει για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει στο κάτω μέρος.
  5. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο πιάτο για να αναστρέψετε την ομελέτα και να την ψήσετε για άλλα 2-3 λεπτά από την άλλη πλευρά.
  6. Μεταφέρετέ την σε ένα πιάτο και σερβίρετέ την ζεστή.

Οφέλη

Σύμφωνα με μελέτες, θεωρείται ότι έχει «αντικαρκινικές» ιδιότητες.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Κριθαρότο λαχανικών

Φτιάξτε ένα απολαυστικό και υγιεινό κριθαρότο λαχανικών. Η ποσότητα των υλικών αντιστοιχεί σε 3 μερίδες

Πεντανόστιμοι και κρατσανιστοί μπροκολοκεφτέδες

Αυτό το πιάτο πρέπει να το δοκιμάσετε. Πεντανόστιμοι και κρατσανιστοί μπροκολοκεφτέδες, στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι.

Sushi στην πιο υγιεινή εκδοχή του

Το πιο εύκολο sushi με μόνο 5 υλικά, χωρίς φύλλα nori και ειδικά εργαλεία!