Αυτή η ομελέτα με μπρόκολο είναι γευστική και πλούσια σε θρεπτικές ουσίες. Μπορείτε να τη σερβίρετε με ψωμί, αν θέλετε ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα για πρωινό ή ένα ελαφρύ γεύμα.
Υλικά:
- 2 αυγά
- 1/4 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι μπρόκολο, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι τυρί τσένταρ, τριμμένο
- 1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες:
- Αρχίστε θερμαίνοντας ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα. Προσθέστε το μπρόκολο, το τυρί, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μαζί.
- Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στο θερμαινόμενο τηγάνι και διανείμετε το μείγμα της ομελέτας ομοιόμορφα.
- Αφήστε την ομελέτα να ψήσει για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει στο κάτω μέρος.
- Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο πιάτο για να αναστρέψετε την ομελέτα και να την ψήσετε για άλλα 2-3 λεπτά από την άλλη πλευρά.
- Μεταφέρετέ την σε ένα πιάτο και σερβίρετέ την ζεστή.
Οφέλη
Σύμφωνα με μελέτες, θεωρείται ότι έχει «αντικαρκινικές» ιδιότητες.