«Οι Ζωές των Αναπήρων Μετράνε»: 2ο Διεθνές Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη

Στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου θα βρεθούν οι διακρίσεις και οι προκαταλήψεις απέναντι σε άτομα με αναπηρία 

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Ερευνών και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση του ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο του Sheffield και το iHuman, διοργανώνει το 2ο Διεθνές Συνέδριο «Οι Ζωές των Αναπήρων Μετράνε: εξετάζοντας κριτικά τον μισαναπηρισμό και την εξιδανικευμένη κανονικότητα».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 19-21 Απριλίου 2024, στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν ακαδημαϊκοί από το Πανεπιστήμιο του Shefield και του εργαστηρίου iHUMAN, του Sydney, και του ΕΚΠΑ, ανάπηροι ακτιβιστές και υποψήφιοι διδάκτορες. Διεξάγεται στα ελληνικά και στα αγγλικά με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Το συνέδριο είναι προσβάσιμο για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και αναγνώστες του Braille.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «στο Συνέδριο θα αναδειχθούν θέματα θεωρητικοποίησης της αναπηρίας στη βάση υλιστικών και μεταδομιστικών προσεγγίσεων – αποστασιοποιημένα από τις βιολογικές, ιατρικές, κανονιστικές θεωρίες της εξιδανικευμένης κανονικότητας – και θα συζητηθούν εκπαιδευτικές και κοινωνικές πολιτικές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται διαδικτυακά. Περισσότερες πληροφορίες στην Ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://disabilitystudies.web.auth.gr/

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

36ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής: Ποια συμπεράσματα προέκυψαν για την ιβουπροφαίνη

Aσφαλής και αποτελεσματική είναι η χρήση της ιβουπροφαίνης για την αντιμετώπιση του οξέους πόνου όταν δεν υπερβαίνεται η συνιστώσα δόση σύμφωνα με μεταναλύσεις και κλινικές έρευνες, οι οποίες παρουσιάστηκαν στα πλαίσια του 36ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γενικής Ιατρικής.

Επιστημονική Ημερίδα: «Προληπτική Ιατρική και Πρωτοβάθμια Φροντίδα στα αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας»

Η Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος (ΟΑΤΥΕ) διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Προληπτική Ιατρική και Πρωτοβάθμια Φροντίδα στα αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας», την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, στην αίθουσα «Γεώργιος Καραντζάς» της ΕΣΗΕΑ.

2ος Περίπατος Κοινωνικής Ευθύνης Κατά της Παιδικής Κακοποίησης

Η Κοινωνική Παιδιατρική Β. Ελλάδος διοργανώνει τον 2ο Περίπατο Κοινωνικής Ευθύνης Κατά της Παιδικής Κακοποίησης, το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την διαχείριση και τη μείωση των περιστατικών παιδικής κακοποίησης.