Τι διαφορά έχει η οστεοπενία από την οστεοπόρωση;

Ο όρος “οστεοπενία” μπορεί να σας μπερδέψει και συχνά συγχέεται με την οστεοπόρωση. Δείτε ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των δύο καταστάσεων…

Η οστεοπενία και η οστεοπόρωση ουσιαστικά στην ίδια πάθηση των οστών, αλλά σε διαφορετική φάση της. Η οστεοπενία είναι λιγότερο σοβαρή από την οστεοπόρωση. Η οστεοπενία είναι απώλεια οστικής μάζας ή οστικής πυκνότητας. Είναι το στάδιο πριν από την οστεοπόρωση και χωρίς θεραπεία, μπορεί να εξελιχθεί σε οστεοπόρωση. Το αν η οστεοπενία θα εξελιχθεί σε οστεοπόρωση εξαρτάται και από πολλούς άλλους παράγοντες, όπως τη διατροφή σας και τον τρόπο ζωής σας (π.χ. αν γυμνάζεστε). Ο στόχος τής εκάστοτε θεραπευτικής αγωγής είναι να θωρακίσει και να δυναμώσει τα οστά σας. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει κατατάξεις τις γυναίκες σε σχέση με την κατάσταση των οστών τους σε τρεις κατηγορίες, με βάση την κατάσταση του σκελετού τους: τις υγιείς, εκείνες που έχουν οστεοπενία και όσες έχουν οστεοπόρωση. Η οστεοπόρωση συμβαίνει όταν η οστική πυκνότητα και η οστική μάζα μειώνονται ακόμη περισσότερο ή όταν υπάρχουν δομικές αλλαγές στον οστικό ιστό. Η οστεοπόρωση αποδυναμώνει τα οστά και αυξάνει τον κίνδυνο καταγμάτων.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Στην Αθήνα το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ακεραιότητα της Έρευνας

Το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ακεραιότητα της Έρευνας (8th World Conference on Research Integrity ) συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το WCRI Foundation.

ΕΟΔΥ: Τι ανακοίνωσε για την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην  Μαγνησία

Με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην ΠΕ Μαγνησίας, οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ συστήνουν την αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής για την αποφυγή της δευτερογενούς μετάδοσης της νόσου.

“Αγλαΐα Κυριακού”: Κανονικά θα λειτουργούν από Δευτέρα 3 Ιουνίου τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου

Κανονικά  θα πραγματοποιούνται από την Δευτέρα 3 Ιουνίου τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".