2ος Περίπατος Κοινωνικής Ευθύνης Κατά της Παιδικής Κακοποίησης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Ιουνίου 2024 στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ενημέρωση παιδιών και κοινού για θέματα σχετικά με την παιδική κακοποίηση.

H παιδική κακοποίηση παραμένει ένα συνεχές φαινόμενο στη σύγχρονη κοινωνία με συχνότητα που σοκάρει. Για κάθε ένα περιστατικό σωματικής βίας παιδιού που γίνεται γνωστό, 40 περίπου παραμένουν αθέατα, ενώ αντίστοιχα για κάθε ένα περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης, 100 δεν γνωστοποιούνται ποτέ.

Η Κοινωνική Παιδιατρική Β. Ελλάδος διοργανώνει τον 2ο Περίπατο Κοινωνικής Ευθύνης Κατά της Παιδικής Κακοποίησης, στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 1η Ιουνίου 2024 και ώρα 11.30 το πρωί. Στόχος της εκδήλωσης είναι η διαχείριση και η μείωση των περιστατικών παιδικής κακοποίησης μέσω της συνεχούς ενημέρωσης των παιδιών και του κοινού.

Πρόκειται για μία ανοικτή κοινωνική δράση η οποία θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο της Πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα διανεμηθεί στο κοινό ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικό με την παιδική κακοποίηση και θα καταλήξει στην Πλατεία Αριστοτέλους όπου Παιδίατροι και ειδικοί επιστήμονες θα είναι στη διάθεση του κοινού προς συζήτηση, ενημέρωση και απάντηση ερωτήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/koinonikipaidiatriki/

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Στην Αθήνα το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ακεραιότητα της Έρευνας

Το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ακεραιότητα της Έρευνας (8th World Conference on Research Integrity ) συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το WCRI Foundation.

ΕΟΔΥ: Τι ανακοίνωσε για την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην  Μαγνησία

Με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην ΠΕ Μαγνησίας, οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ συστήνουν την αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής για την αποφυγή της δευτερογενούς μετάδοσης της νόσου.

“Αγλαΐα Κυριακού”: Κανονικά θα λειτουργούν από Δευτέρα 3 Ιουνίου τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου

Κανονικά  θα πραγματοποιούνται από την Δευτέρα 3 Ιουνίου τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".