Τυλιχτό: κλασικό Vs healthy

Δυο τρεις μικρές αλλαγές αρκούν για να μετατρέψουν το αγαπημένο μας τυλιχτό από μια θερμιδική βόμβα σε ένα πλήρες υγιεινό γεύμα.

🫓Αρχικά, επιλέγουμε η πίτα μας να είναι αλάδωτη. Μια λαδωμένη πίτα μπορεί να μας δώσει έως και 100 θερμίδες εξτρα. 🍡

Προτιμάμε καλαμάκι κοτοπουλο, αντί του γύρου χοιρινού, για να μειώσουμε τις θερμίδες από τα κακά κορεσμένα λιπαρά που περιέχει το κόκκινο κρέας.

🍟Αφαιρούμε τις πατάτες τηγανίτες. Οι πατάτες του εστιατορίου τηγανίζονται σε σπορέλαια και φοινικέλαιο, και γίνονται πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά αλλά και σε θερμίδες.

🍅🥬Βάζουμε διαφορά λαχανικά, όπως κρεμμύδι, ντομάτα, μαρούλι, καρότο για να εμπλουτίσουμε το γεύμα μας και να πάρουμε βιταμίνες και φυτικές ίνες.

🥄Αντικαθιστούμε την κλασική σως μαγιονέζας, με σως γιαουρτιού, γιαούρτι ή τζατζίκι.

👍Έτσι, περιορίζοντας τα έξτρα λιπαρά που μπορεί να μας δώσει ένα πλήρες τυλιχτό στο σουβλατζίδικο, μπορούμε τελικά να το μετατρέψουμε σε ένα healthy ισορροπημένο γεύμα❗️, αντίστοιχων θερμίδων με ένα κύριο γεύμα μας, που περιέχει τις απαραίτητες πρωτεΐνες από το κρέας και το γιαούρτι, υδατάνθρακες από την πίτα, αλλά και φυτικές ίνες από τα λαχανικά.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Πρωινό: δημητριακά ή healthy bowl;

Μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές πρωινού για μικρούς και μεγάλους είναι ένα μπωλ με γάλα και δημητριακά

Τραχανάς ή ριζότο

Εδώ έχουμε ένα πραγματικό ...γαστρονομικό ντέρμπι!

Ωμά ή μαγειρεμένο;

Εσείς πως ζυγίζετε τα φαγητά σας; Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed.