Άλτσχάιμερ: φροντίστε τα δόντια σας για να την προλάβετε

Χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα, πλένετε τα δόντια σας και γενικότερα φροντίζετε τη στοματική σας υγιεινή για να προλάβετε.

Σουηδοί και Αμερικανοί επιστήμονες εξέτασαν 100 ζευγάρια διδύμων και διαπίστωσαν ότι εκείνοι που είχαν χάσει πολλά δόντια εξαιτίας παθήσεων των ούλων είχαν τετραπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Τα βακτήρια του στόματος μπορεί να προκαλέσουν χρόνιες φλεγμονές, που ενδέχεται να παρεμποδίσουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Επομένως, φροντίστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα και να χρησιμοποιείτε το νήμα 2 φορές την ημέρα.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Η ανεργία “κόβει” χρόνια

Κατάθλιψη, αγχωτικές διαταραχές ακόμα και πρόωρο θάνατο μπορούν να προκαλέσουν η ανεργία και η μείωση του εισοδήματος σύμφωνα με έρευνες Καναδών επιστημόνων.

Ελληνικές βιολογικές ελιές σε κάψουλα, ως συμπλήρωμα διατροφής για τη μείωση της χοληστερόλης

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η κλινική μελέτη του συμπληρώματος διατροφής, προερχόμενου από επιτραπέζιες βιολογικές ελιές «Καλαμών» βιολογικών ελαιώνων από τη Σπάρτη, που έχουν επιλεγεί ανάμεσα από 150 διαφορετικούς τύπους ελιών λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φαινόλες.

Ερευνητές εντόπισαν περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζονται από την υψηλή πίεση και σχετίζονται με την άνοια

Ερευνητές εντόπισαν για πρώτη φορά συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου που έχουν υποστεί βλάβη από την υψηλή αρτηριακή πίεση και μπορεί να συμβάλουν στη μείωση των νοητικών διεργασιών και στην ανάπτυξη άνοιας.