Άλτσχάιμερ: φροντίστε τα δόντια σας για να την προλάβετε

Χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα, πλένετε τα δόντια σας και γενικότερα φροντίζετε τη στοματική σας υγιεινή για να προλάβετε.

Σουηδοί και Αμερικανοί επιστήμονες εξέτασαν 100 ζευγάρια διδύμων και διαπίστωσαν ότι εκείνοι που είχαν χάσει πολλά δόντια εξαιτίας παθήσεων των ούλων είχαν τετραπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Τα βακτήρια του στόματος μπορεί να προκαλέσουν χρόνιες φλεγμονές, που ενδέχεται να παρεμποδίσουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Επομένως, φροντίστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα και να χρησιμοποιείτε το νήμα 2 φορές την ημέρα.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Στην Αθήνα το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ακεραιότητα της Έρευνας

Το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ακεραιότητα της Έρευνας (8th World Conference on Research Integrity ) συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το WCRI Foundation.

ΕΟΔΥ: Τι ανακοίνωσε για την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην  Μαγνησία

Με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην ΠΕ Μαγνησίας, οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ συστήνουν την αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής για την αποφυγή της δευτερογενούς μετάδοσης της νόσου.

“Αγλαΐα Κυριακού”: Κανονικά θα λειτουργούν από Δευτέρα 3 Ιουνίου τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου

Κανονικά  θα πραγματοποιούνται από την Δευτέρα 3 Ιουνίου τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".