Άλτσχάιμερ: φροντίστε τα δόντια σας για να την προλάβετε

Χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα, πλένετε τα δόντια σας και γενικότερα φροντίζετε τη στοματική σας υγιεινή για να προλάβετε.

Σουηδοί και Αμερικανοί επιστήμονες εξέτασαν 100 ζευγάρια διδύμων και διαπίστωσαν ότι εκείνοι που είχαν χάσει πολλά δόντια εξαιτίας παθήσεων των ούλων είχαν τετραπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Τα βακτήρια του στόματος μπορεί να προκαλέσουν χρόνιες φλεγμονές, που ενδέχεται να παρεμποδίσουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Επομένως, φροντίστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα και να χρησιμοποιείτε το νήμα 2 φορές την ημέρα.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Δώρα ζωής από 58χρονο που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΓΝΘ Ιπποκρατείου

Δώρα ζωής σε συνανθρώπους μας χάρισε με τον θάνατό του 58χρονος ασθενής, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΘ Ιπποκράτειο από 28/01 και έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή.

OHE: Τα απόβλητα που παράγουμε ως ανθρωπότητα θα αυξηθούν κατακόρυφα έως το 2050

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, με τα αστικά απόβλητα να αυξάνονται κατά 2/3 και το κόστος τους να διπλασιάζεται σχεδόν σε μια γενιά, μόνο μια δραστική μείωση της παραγωγής απορριμμάτων θα εξασφαλίσει ένα βιώσιμο και προσιτό μέλλον.

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για 3 συμπληρώματα διατροφής με δραστικές ουσίες κατά της στυτικής δυσλειτουργίας

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για 3 συμπληρώματα διατροφής με δραστικές ουσίες κατά της στυτικής δυσλειτουργίας οι οποίες συνδέονται με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.