Ωφέλιμο το στρες σε μικρή δόση

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι το στρες μπορεί να κάνει καλό στην υγείας σας; Κι όμως…

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι λίγο στρες, σαν αυτό που αισθανόμαστε για παράδειγμα όταν πρόκειται να μιλήσουμε μπροστά σε πολύ κόσμο, μπορεί να αποδειχθεί καλό για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι δρ Suzanne Segerstrom και Dr Gregory Miller μελέτησαν 300 έρευνες σχετικά με το στρες, που αφορούσαν 19.000 ανθρώπους.

Το συμπέρασμά τους ήταν πως οι καταστάσεις που προκαλούν άγχος που διαρκεί λίγο, προκαλούν την πρωτόγονη «αντίδραση μάχης ή φυγής», όπως την ονομάζουν οι ψυχολόγοι – μια αντίδραση που τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

«Όλοι χρειαζόμαστε λίγη πίεση σε αυτή τη ζωή» σχολιάζει ο Phillip Hodson, καθηγητής του British Association for Counselling and Psychotherapy. «Το στρες υπάρχει για να είσαι βέβαιος πως κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς σε μια κατάσταση, είτε αυτή αφορά το να ξεφύγεις από τα δόντια μιας τίγρης, είτε να αντιμετωπίσεις ένα επαγγελματικό meeting. Το σίγουρο είναι πως το στρες σε μικρές δόσεις μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμο.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Δώρα ζωής από 58χρονο που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΓΝΘ Ιπποκρατείου

Δώρα ζωής σε συνανθρώπους μας χάρισε με τον θάνατό του 58χρονος ασθενής, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΘ Ιπποκράτειο από 28/01 και έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή.

OHE: Τα απόβλητα που παράγουμε ως ανθρωπότητα θα αυξηθούν κατακόρυφα έως το 2050

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, με τα αστικά απόβλητα να αυξάνονται κατά 2/3 και το κόστος τους να διπλασιάζεται σχεδόν σε μια γενιά, μόνο μια δραστική μείωση της παραγωγής απορριμμάτων θα εξασφαλίσει ένα βιώσιμο και προσιτό μέλλον.

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για 3 συμπληρώματα διατροφής με δραστικές ουσίες κατά της στυτικής δυσλειτουργίας

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για 3 συμπληρώματα διατροφής με δραστικές ουσίες κατά της στυτικής δυσλειτουργίας οι οποίες συνδέονται με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.