Ωφέλιμο το στρες σε μικρή δόση

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι το στρες μπορεί να κάνει καλό στην υγείας σας; Κι όμως…

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι λίγο στρες, σαν αυτό που αισθανόμαστε για παράδειγμα όταν πρόκειται να μιλήσουμε μπροστά σε πολύ κόσμο, μπορεί να αποδειχθεί καλό για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι δρ Suzanne Segerstrom και Dr Gregory Miller μελέτησαν 300 έρευνες σχετικά με το στρες, που αφορούσαν 19.000 ανθρώπους.

Το συμπέρασμά τους ήταν πως οι καταστάσεις που προκαλούν άγχος που διαρκεί λίγο, προκαλούν την πρωτόγονη «αντίδραση μάχης ή φυγής», όπως την ονομάζουν οι ψυχολόγοι – μια αντίδραση που τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

«Όλοι χρειαζόμαστε λίγη πίεση σε αυτή τη ζωή» σχολιάζει ο Phillip Hodson, καθηγητής του British Association for Counselling and Psychotherapy. «Το στρες υπάρχει για να είσαι βέβαιος πως κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς σε μια κατάσταση, είτε αυτή αφορά το να ξεφύγεις από τα δόντια μιας τίγρης, είτε να αντιμετωπίσεις ένα επαγγελματικό meeting. Το σίγουρο είναι πως το στρες σε μικρές δόσεις μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμο.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κάπνισμα είναι μια σοβαρή χρόνια ασθένεια και ο καπνιστής είναι ασθενής που χρειάζεται συχνή ιατρική παρέμβαση, αφού το κάπνισμα αυξάνει τη συχνότητα εμφάνισης σοβαρών νοσημάτων, αλλά και τη θνησιμότητα από τα νοσήματα αυτά.

Riviera shopping  for a good cause στις 6 Ιουνίου

Την Τρίτη 6 Ιουνίου, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στον μοναδικό χώρο του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, σας περιμένουμε όλους, από τις 12.00 μέχρι τις 20.00, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να στηρίξουμε τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, μέσα από το ξεχωριστό event Riviera Shopping for a Goοd Cause!

Εκδήλωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Εορταστική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος  (31 Μαΐου) πραγματοποιεί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολεία που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας που είχε την έγκριση  του Υπουργείου Παιδείας.