Σύμφωνα με έρευνες το μπρόκολο είναι ευεργετικό για τις αρθρώσεις σας. Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη σούπα για να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του επιδράσεις
Υλικά
1 κρεμμύδι
160 γρ. μπρόκολο
1 σέλινο
100 γρ. μικρά κολοκυθάκια
100 γρ. λευκό τρυφερό λάχανο
1 πράσο
μία σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο αποξηραμένη δάφνη
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε, πλένετε, και στραγγίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο και το κρεμμύδι, τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο.
- Ρίχνετε όλα τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με νερό και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
- Έπειτα, προσθέτετε το σοταρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, και αφήνετε τη σούπα να βράσει.
Τα οφέλη
Σύμφωνα με εργαστηριακή έρευνα η σουλφοραφάνη, ουσία που περιέχεται στο μπρόκολο, είναι ευεργετική για την αρθρίτιδα, καθώς εξουδετερώνει τη δράση του ένζυμου COX-2 που ευθύνεται για τον πόνο, αυξάνει τη δράση των ένζυμων και προλαμβάνει τις κακώσεις και τους πόνους στις αρθρώσεις.