Ένας έξυπνος και εύκολος τρόπος, για εσάς που δυσκολεύεστε να βάλετε το κουνουπίδι στο διαιτολόγιο σας! Η γεύση του θα σας αποζημιώσει! Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed.
Το κουνουπίδι
-αποτελεί εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων (βιταμίνη C, K, B κ.α.)
-και περιέχει μοναδικά αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν από την εμφάνιση διαφόρων ασθενειών, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά.
Στην συνταγή μας, ο συνδυασμός του με τα λιπαρά από το τυρί και το ελαιόλαδο αυξάνει σημαντικά την βιοδιαθεσιμότητα των πολύτιμων καροτενοειδών που περιέχει το κουνουπίδι.
Υλικά (4 μερίδες)
1 κουνουπίδι
4 κ.σ.ελαιόλαδο (60 mL)
Κρεμμύδι σε σκόνη, σκόρδο σε σκόνη, πάπρικα (περίπου 1/2 κ.γ. το καθένα)
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
Φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
1️Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και τα κόβουμε στην μέση έτσι ώστε να
έχουμε μια φλατ επιφάνεια, για να δημιουργήσουμε τα μπριζολάκια μας.
2️Βάζουμε το κουνουπίδι σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
3️Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι, με τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο, και
αλείφουμε τα μπριζολάκια μας στο ταψί, και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε να
πάει παντού.
4️Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
5️Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το τριμμένη μοτσαρέλα και τα
ξαναβάζουμε μέχρι το τυράκι μας να λιώσει.
6️Σερβίρουμε με τριμμένο μαιντανό.
Καλή απόλαυση
Διατροφική ανάλυση (1 μερίδα)
Ενέργεια: 207 kcal
Πρωτεΐνη: 5,9 g
Υδατάνθρακες: 7,6 g
Λιπαρά: 18,1 g
Φυτικές ίνες: 3 g