Η βρώμη έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά γεγονός που καθιστά το συγκεκριμένο είδος ψωμιού πιο υγιεινό
Υλικά
1½ φλ. νιφάδες βρώμης,
1½ φλ. ψιλοκομμένη βρώμη,
1¼ πίτουρο βρώμης,
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
2 φλ. γάλα
1 κ.σ. χυμό λεμόνι.
Εκτέλεση
Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για ψωμί με χωρητικότητα 1 λίτρο. Σε ένα μπολ, ανακατεύτε τις νιφάδες βρώμης, την. ψιλοκομμένη βρώμη, το πίτουρο βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα μαζί με το λεμόνι. Ρίξτε τη ζύμη μέσα στη φόρμα και αφήστε τη να κάτσει για μισή ώρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και ψήνετε για 1 ώρα.
Τα οφέλη
Η βρώμη έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία και είναι πλούσια σε βιταμίνη Β1 (θειαμίνη), σίδηρο και ψευδάργυρο, ενώ μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη.
.