Εσείς έχετε δοκιμάσει αλμυρό κέικ;
Σας έχω την πιο λαχταριστή συνταγή για να απολαύσετε την γεύση της κλασικής σπανακόπιτας σε μια πιο υγιεινή και πολύ εύκολη εκδοχή! Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed.
Ιδανικό και ολοκληρωμένο ελαφρύ γεύμα για την δουλειά αλλά και το σχολείο!
Υλικά:
- 250 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1κ.σ. baking powder
- 4 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ)
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. σπανάκι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι μαιντανό
- 400 γρ. φέτα
Εκτέλεση (12 κομμάτια):
1️ Βάζουμε το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν.
2️ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, το λάδι και το γιαούρτι.
3️ Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτοντας και τα λαχανικά μας.
4️ Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ με λαδόκολλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.