Ημέρα φροντιστή 2023 από την εταιρεία Αλτσχάιμερ Αθηνών.

Φέτος, πιο κοντά, πιο δυνατά, από ποτέ

Όλα όσα Θέλετε να μάθετε για την άνοια και τη νόσο σε μία σειρά διαδραστικών συναντήσεων φροντιστών ατόμων με άνοια με ειδικούς.

Κάθε Μάρτιο η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών γιορτάζει συμβολικά την Ημέρα Φροντιστή, δίνοντας χώρο στη φωνή των φροντιστών – των ανθρώπων που στέκονται αδιάκοπα για χρόνια στο πλευρό αγαπημένων προσώπων, που πάσχουν από άνοια – να ακουστεί.

Οι φροντιστές σηκώνουν καθημερινά ένα δυσβάσταχτο φορτίο, εξαιτίας της διαρκούς καταπόνησης, της ψυχικής και σωματικής επιβάρυνσης, της κοινωνικής απομόνωσης, της επαγγελματικής και οικονομικής αποδυνάμωσης, που προκύπτουν από τη φροντίδα των ατόμων με άνοια και έχουν διαρκή ανάγκη από επιστημονική στήριξη, καθοδήγηση, επικοινωνία και εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Αυτές τις ανάγκες επιχειρεί έμπρακτα, με πολλές διαφορετικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες, να καλύψει η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών τα τελευταία 20 χρόνια.

Αυτό το Μάρτιο όμως, η Εταιρεία δεν θα διακηρύξει μόνο για μια ακόμη φορά την

ηθική της συμπαράσταση, αλλά θα γιορτάσει μαζί και την έναρξη μιας νέας, καλύτερης εποχής. Σε συνέχεια των αδιάλειπτων προσπαθειών της για την κάλυψη των πολλαπλών αναγκών των ατόμων με άνοια και των φροντιστών τους, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών ξεκινά άμεσα τη λειτουργία τεσσάρων νέων Κέντρων Ημέρας: οι τρεις στην Περιφέρεια της Αττικής και η τέταρτη στην πόλη της Άρτας.

Τα νέα αυτά έργα – με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και του Ταμείου Ανάκαμψης – τοποθετούνται σε μεγάλους Δήμους, στον Πειραιά, στο Ηράκλειο Αττικής, στον Ασπρόπυργο Αττικής και στην  Άρτα, προκειμένου να εξυπηρετούν τα άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους, χωρίς να πρέπει να απομακρυνθούν από τον τόπο κατοικίας τους.

Πρόκειται για Δήμους κομβικούς στον αθηναϊκό και ελλαδικό χάρτη, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν και κατοίκους όμορων περιοχών.  Τα νέα Κέντρα Ημέρας, πλήρως στελεχωμένα με επαγγελματίες υγείας. θα διαθέτουν ένα πρόσθετο σημαντικό πλεονέκτημα: μια Κινητή Μονάδα, που θα παρέχει τη δυνατότητα στην επιστημονική ομάδα του Κέντρου να παρεμβαίνει, με επισκέψεις κατ’ οίκον, σε Κέντρα Υγείας και αγροτικά Ιατρεία, επεκτείνοντας τη φροντίδα σε περιστατικά, όπου δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης, δημιουργώντας έτσι και μια γέφυρα διασύνδεσης με άλλες υπηρεσίες Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας.

Φέτος λοιπόν, για πρώτη χρονιά, οι εκδηλώσεις της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών για την Ημέρα Φροντιστή θα γίνουν σε τρία σημεία – στην Αθήνα, στον Πειραιά και στην Άρτα – ώστε το επιστημονικό δυναμικό της Εταιρείας να βρεθεί κοντά σε πολλούς περισσότερους ανθρώπους, ασθενείς και φροντιστές που παλεύουν με την άνοια.

Πρόκειται για μια σειρά διαδραστικών συναντήσεων, όπου πάνελ ειδικών σε θέματα της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ θα σκύψουν με προσοχή και αφοσίωση επάνω στα προβλήματα των φροντιστών και θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους σχετικά με την ασθένεια και την καθημερινότητα των ίδιων και των δικών τους ανθρώπων.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ημέρες,

με ώρα έναρξης 17:30:

 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 13/3 Aegean College (Αλκιβιάδου 122)

 

ΑΘΗΝΑ 15/3 Aegean College (Πανεπιστημίου 17)

 

ΑΡΤΑ 18/3 Εμπορικό Επιμελητήριο Άρτας (Κοσμά Αιτωλού 8)

 

 

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη!

 

Περισσότερες πληροφορίες στο 210 7013271 και στο www.alzheimerathens.gr

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Άμεση λύση στα προβλήματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία!

Δύο ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στις δομές «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία» - Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. επισημαίνει με επιστολή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία - ΕΣΑμεΑ στην υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Ζαχαράκη.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης υπέγραψε την Ανοιχτή Επιστολή του EURORDIS #ActRare2024

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης υπέγραψε την Ανοιχτή Επιστολή του Eurordis- Rare Diseases Europe #ActRare2024, η οποία απευθύνεται προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους επόμενους Ευρωπαίους ηγέτες, ενόψει της Ευρωπαϊκών Εκλογών.

1ο Επιστημονικό Συνέδριο «Recovery-Ανάκαμψη στην Ψυχική Υγεία. Συμπερίληψη και δικαιώματα»

Το  πρώτο επιστημονικό συνέδριο «Recovery- Ανάκαμψη στην Ψυχική Υγεία: Συμπερίληψη και δικαιώματα» θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαΐου 2024 στο Αμφιθέατρο του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής, Νευρολογίας και Ιατρικής Ακρίβειας (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.).