Ένα «Διαβητικό Χωριό» στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη

Ενημέρωση και πρόληψη για τον Διαβήτη

Ένα «Διαβητικό Χωριό», στήνεται στον χώρο της κεντρικής εισόδου του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στις 14 Νοεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Πρόκειται για έναν χώρο αφιερωμένο στην ενημέρωση και την εκπαίδευση για τη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη.

Στο πλαίσιο αυτό στις 14 Νοεμβρίου, κατά τις ώρες στις 09:00-13:00, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξειδικευμένο στο διαβήτη, θα υποδέχεται το κοινό στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του πρωτότυπου χωριού, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν σε μέτρηση σακχάρου, να ενημερωθούν για την πρόληψη του διαβήτη και να λάβουν έγκυρες συμβουλές για τη διαχείρισή του.

Στο πλαίσιο της δράσης, θα διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικά με τον τρόπο ζωής και τη διατροφή που συμβάλλουν στην πρόληψη του διαβήτη, αλλά και τους τρόπους αποφυγής σοβαρών επιπλοκών, όπως το «διαβητικό πόδι».

Η εκδήλωση υλοποιείται με πρωτοβουλία του Διαβητολογικού Κέντρου (Α΄ Παθολογική Κλινική), του Διαβητολογικού Ιατρείου (Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική), των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου και με τη συνεργασία της Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών και ασθενών η κοινωνική δράση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την Καρδιαγγειακή Υγεία

Μεγάλη απήχηση και σημαντική επιτυχία είχε η μεγάλη κοινωνική δράση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με κίνδυνο εγκεφαλικού σε 5 μέρες

Η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες

Οι  ψυχικές διαταραχές είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό αντιμετωπίσιμες 

Οι ψυχικές διαταραχές είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αντιμετωπίσιμες εφόσον γίνουν οι σωστές και έγκαιρες ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις.