Ένα «Διαβητικό Χωριό» στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη

Ενημέρωση και πρόληψη για τον Διαβήτη

Ένα «Διαβητικό Χωριό», στήνεται στον χώρο της κεντρικής εισόδου του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στις 14 Νοεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Πρόκειται για έναν χώρο αφιερωμένο στην ενημέρωση και την εκπαίδευση για τη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη.

Στο πλαίσιο αυτό στις 14 Νοεμβρίου, κατά τις ώρες στις 09:00-13:00, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξειδικευμένο στο διαβήτη, θα υποδέχεται το κοινό στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του πρωτότυπου χωριού, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν σε μέτρηση σακχάρου, να ενημερωθούν για την πρόληψη του διαβήτη και να λάβουν έγκυρες συμβουλές για τη διαχείρισή του.

Στο πλαίσιο της δράσης, θα διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικά με τον τρόπο ζωής και τη διατροφή που συμβάλλουν στην πρόληψη του διαβήτη, αλλά και τους τρόπους αποφυγής σοβαρών επιπλοκών, όπως το «διαβητικό πόδι».

Η εκδήλωση υλοποιείται με πρωτοβουλία του Διαβητολογικού Κέντρου (Α΄ Παθολογική Κλινική), του Διαβητολογικού Ιατρείου (Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική), των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου και με τη συνεργασία της Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Στην Αθήνα το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ακεραιότητα της Έρευνας

Το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ακεραιότητα της Έρευνας (8th World Conference on Research Integrity ) συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το WCRI Foundation.

ΕΟΔΥ: Τι ανακοίνωσε για την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην  Μαγνησία

Με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην ΠΕ Μαγνησίας, οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ συστήνουν την αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής για την αποφυγή της δευτερογενούς μετάδοσης της νόσου.

“Αγλαΐα Κυριακού”: Κανονικά θα λειτουργούν από Δευτέρα 3 Ιουνίου τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου

Κανονικά  θα πραγματοποιούνται από την Δευτέρα 3 Ιουνίου τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".