Νηστίσιμη και vegan. Με πρωτείνη υψηλής βιολόγικης αξίας, χάρη στον συνδιασμό της κινόας με τις φακές. Υπερπλούσια σε φυτικές ίνες, σίδηρο, βιταμίνες Β και σημαντικά αντιοξειδωτικά
Δοκιμάστε την!
Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc, Επιστημονικό Διευθυντή Nutrimed.
Υλικά:
1 φλ. φακές βρασμένες (200 g)
1 φλ. Κινόα (185 g)
1 φλ. βρασμένα παντζάρια (170 g)
½ φλ. ρόκα
Για το dressing:
1 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
1-2 κ.σ. νερό για αραίωση
Εκτέλεση (2 μερίδες):
1️Βάζουμε στο μπολ μας τις φακές, την βρασμένη κινόα και τα παντζάρια κομμένα σε κυβάκια.
2️Φτιάχνουμε την σος μας ανακατεύοντας ταχίνι, ελαιόλαδο, μουστάρδα και χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.
3️Περιχύνουμε την σος στην σαλάτα μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ρόκα.
Διατροφική ανάλυση (1 μερίδα)
Ενέργεια: 382 kcal
Πρωτεΐνη: 16,3 g
Υδατάνθρακες: 51 g – σάκχαρα: 10,4 g
Λιπαρά: 26,2 g – κορεσμένα: 9,3 g
Φυτικές ίνες: 13 g