Σαλάτα με φακές, κινόα και παντζάρια

Με πρωτείνη υψηλής βιολόγικης αξίας, χάρη στον συνδιασμό της κινόας με τις φακές…Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed

Υπερπλούσια σε φυτικές ίνες, σίδηρο, βιταμίνες Β και σημαντικά αντιοξειδωτικά

Υλικά:
1 φλ. φακές βρασμένες (200 g)
1 φλ. Κινόα (185 g)
1 φλ. βρασμένα παντζάρια (170 g)
½ φλ. ρόκα

Για το dressing:
1 κ.σ. ταχίνι
1  κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
1-2 κ.σ. νερό για αραίωση

Εκτέλεση (2 μερίδες):
1️Βάζουμε στο μπολ μας τις φακές, την βρασμένη κινόα και τα παντζάρια κομμένα σε κυβάκια.
2️Φτιάχνουμε την σος μας ανακατεύοντας ταχίνι, ελαιόλαδο, μουστάρδα και χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.
3️Περιχύνουμε την σος στην σαλάτα μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ρόκα.

Διατροφική ανάλυση (1 μερίδα) 
Ενέργεια: 382 kcal
Πρωτεΐνη: 16,3 g
Υδατάνθρακες: 51 g  – σάκχαρα: 10,4 g
Λιπαρά: 26,2 g  – κορεσμένα: 9,3 g
Φυτικές ίνες: 13 g

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Ομελέτα με μπρόκολο

Αυτή η ομελέτα με μπρόκολο είναι γευστική και πλούσια σε θρεπτικές ουσίες. Μπορείτε να τη σερβίρετε με ψωμί, αν θέλετε ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα για πρωινό ή ένα ελαφρύ γεύμα.

Κριθαρότο λαχανικών

Φτιάξτε ένα απολαυστικό και υγιεινό κριθαρότο λαχανικών. Η ποσότητα των υλικών αντιστοιχεί σε 3 μερίδες

Πεντανόστιμοι και κρατσανιστοί μπροκολοκεφτέδες

Αυτό το πιάτο πρέπει να το δοκιμάσετε. Πεντανόστιμοι και κρατσανιστοί μπροκολοκεφτέδες, στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι.