Δοκιμάστε έναν γευστικό συνδυασμό που θα αγαπήσει όχι μόνο ο ουρανίσκος σας, αλλά και η καρδιά σας!
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι κινόα
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 κούπα ψιλοκομμένα λαχανικά της αρεσκείας σας (π.χ. πιπεριά, καρότο, κολοκύθα)
- 100 γραμμάρια φέτα, κομμένη σε κύβους
- Ελαιόλαδο
- Χυμός λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
- Ξεπλύνετε καλά την κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Σε μια κατσαρόλα, βράστε τα 2 φλιτζάνια νερό. Προσθέστε την κινόα, μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό και να γίνει αφράτη.
- Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε την κινόα στα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι για γεύση.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τη φέτα κομμένη σε κύβους. Ανακατέψτε απαλά.
- Σερβίρετε το πιάτο κινόας με λαχανικά και φέτα ως κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό.
Τα οφέλη
η κινόα περιέχει ποικιλία αντιοξειδωτικών και πιο συγκεκριμένα, τα φλαβονοειδή κερσετίνη και καμφερόλη που συμβάλλουν στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου