Φτιάξτε μια απολαυστική μακαρονάδα με σολομό στο τηγάνι σας πλούσια σε ω3 λιπαρά
Συστατικά για 6 άτομα
1 1/2 φλιτζάνι ζυμαρικά ολικής αλέσεως (δοκιμάστε κοχύλια)
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα σολομό, στραγγισμένο (περίπου 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο φρέσκο σολομό)
2 μικρές ντομάτες, ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και μετά αφήνουμε στην άκρη. Ενώ ψήνονται τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε μαγειρεμένα ζυμαρικά, σολομό, ντομάτα, χυμό λεμονιού, μαϊντανό και αλάτι. Μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί.
Τα οφέλη
Ο σολομός είναι μία από τις καλύτερες πηγές των πολύτιμων για τον οργανισμό ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία δημιουργούν μια φυσική ασπίδα προστασίας έναντι των εκφυλιστικών νοσημάτων. Εκτός από την καρδιά, η κατανάλωση του έχει σημαντικά οφέλη για το δέρμα, το ανοσοποιητικό και τον εγκέφαλο.