Αποκομίστε τα οφέλη του κακάο με μια απολαυστική μους με λίγες θερμίδες και λιπαρά
Υλικά για 8 μερίδες
8 ασπράδια αυγών
2 κουταλάκια βανίλια
4 κουταλιές ασπαρτάμη σε σκόνη
3 κουταλιές αποβουτυρωμένο κακάο
Ι πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Ρίξτε το αλάτι στα ασπράδια και χτυπήστε τα σε σφιχτή μαρέγκα. Όταν γίνει η μαρέγκα, προσθέστε τη βανίλια συνεχίστε να χτυπάτε. Προσθέστε σταδιακά την ασπαρτάμη και στο τέλος προσθέτετε το κακάο, συνεχίζοντας να χτυπάτε τη μαρέγκα. Βάλτε τη μους μοιράζοντάς τη σε 8 ποτήρια και σερβίρετε.
Τα οφέλη
Το κακάο περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις φλαβονοειδών και προκυανιδίνων, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράστη, παρεμποδίζοντας την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν έτσι από τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες