Ετοιμάστε σε μόλις 5 λεπτά μια πεντανόστιμη και θρεπτική ομελέτα με λαχανικά
Υλικά (για 6 μερίδες)
6 αυγά μέτρια ή μεγάλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή βασιλικό
1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
2 κουταλάκια λάδι
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (περίπου 2/3 φλ.)
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη (ή 1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου)
2 φλιτζάνια φρέσκα, κονσερβοποιημένα ή κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά (φασόλια, κολοκυθάκια, αρακάς, καλαμπόκι, μπρόκολο, μανιτάρια)
1 μέτρια ντομάτα, κομμένη σε φέτες
Εκτέλεση
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε τα αβγά με πιπέρι, ρίγανη ή βασιλικό και το τυρί. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και άλλα λαχανικά και μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει. Ρίξτε τα αυγά πάνω από τα λαχανικά. Με μαχαίρι ή σπάτουλα, ανασηκώστε τις εξωτερικές άκρες της ομελέτας ώστε το μείγμα των αυγών να ρέει στον πάτο του τηγανιού. Μαγειρέψτε μέχρι να δέσουν τα αυγά, περίπου 6 λεπτά. Από πάνω ρίξτε φέτες ντομάτας. Κόψτε σε 6 φέτες. Σερβίρετε ζεστή.
Τα οφέλη
Η ομελέτα είναι μία πολύ καλή πηγή χολίνης που είναι σημαντική για τις έγκυες γυναίκες αφού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών.