Η γεύση της πίτσας πάντα κερδίζει και με αυτή την συνταγή θα βγείτε δίπλα κερδισμένοι…
…αφού εκτός από πεντανόστιμη είναι και εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και βιταμινών χάρη στις μελιτζάνες. Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc, Επιστημονικό Διευθυντή Nutrimed.
Υλικά:
4 μελιτζάνες
250 γρ. μοτσαρέλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σκόνη κρεμμυδιού
Ρίγανη
Εκτέλεση:
1️Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φετούλες, και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
2️Τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε στους 220 για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
3️Ταυτόχρονα, φτιάχνουμε την σάλτσα ντομάτας ανακατεύοντας την με σκόνη κρεμμυδιού, ρίγανη και αλάτι.
4️Μόλις οι φέτες μας είναι έτοιμες, τις αλείφουμε με την σάλτσα ντομάτας, το τυρί μοτσαρέλα και πασπαλίζουμε με έξτρα ρίγανη.
5️Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Διατροφική ανάλυση (1 μερίδα = 4 πιτσάκια)
Ενέργεια: 265 kcal
Πρωτεΐνη: 13,5 g
Υδατάνθρακες: 26,6 g
Λιπαρά: 13,5 g – κορεσμένα: 5,4 g
Φυτικές ίνες: 12,1 g
Τα οφέλη
Σύμφωνα με έρευνες η νιασίνη που περιέχεται στην μελιντζάνα προστατεύει τα λιπίδια των κυτταρικών μεμβρανών του εγκεφάλου, ενώ οι ανθοκυανίνες της μπορούν να βελτιώσουν τη μνήμη