Σήμερα σας έχουμε την πιο εύκολη εκδοχή σπιτικού παγωτού. Σορμπέ μάνγκο με 3 υλικά‼️ Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc, Επιστημονικό Διευθυντή Nutrimed.
Το μάνγκο, εκτός από την δροσερή γλυκιά του γεύση,🍨 ιδανική για σορμπε και smoothies,
είναι και ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά,
‼️καθώς αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και πολλών διαφορετικών πολυφαινολων.
Δοκιμάστε το
Υλικά:
2 μάνγκο ώριμα
1 κ.σούπας μέλι
χυμός από 1 λάιμ
Εκτέλεση:
1️Κόβουμε το μάνγκο σε κυβάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
2️Βάζουμε τα κομματάκια μάνγκο στο μπλέντερ και ανακατεύουμε καλά.
3️Προσθέτουμε το μέλι και το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε ξανά.
Καταναλώνουμε άμεσα, ή αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σκεύος στην κατάψυξη.
Διατροφική ανάλυση (ανά 100 γρ.)
⚡️Ενέργεια: 69 kcal
💪Πρωτεΐνη: 0,8 g
🍞Υδατάνθρακες: 17,7 g – σάκχαρα: 15,9 g
🧈Λιπαρά: 0,3 g – κορεσμένα: 0,08 g
🥬Φυτικές ίνες: 1,5 g