Σορμπέ μάνγκο

Σήμερα σας έχουμε την πιο εύκολη εκδοχή σπιτικού παγωτού. Σορμπέ μάνγκο με 3 υλικά‼️ Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc, Επιστημονικό Διευθυντή Nutrimed.

Το μάνγκο, εκτός από την δροσερή γλυκιά του γεύση,🍨 ιδανική για σορμπε και smoothies,

είναι και ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά,

‼️καθώς αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και πολλών διαφορετικών πολυφαινολων.

Δοκιμάστε το

Υλικά:
2 μάνγκο ώριμα
1 κ.σούπας μέλι
χυμός από 1 λάιμ

Εκτέλεση:
1️Κόβουμε το μάνγκο σε κυβάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
2️Βάζουμε τα κομματάκια μάνγκο στο μπλέντερ και ανακατεύουμε καλά.
3️Προσθέτουμε το μέλι και το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε ξανά.
Καταναλώνουμε άμεσα, ή αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σκεύος στην κατάψυξη.

Διατροφική ανάλυση (ανά 100 γρ.)

⚡️Ενέργεια: 69 kcal
💪Πρωτεΐνη: 0,8 g
🍞Υδατάνθρακες: 17,7 g – σάκχαρα: 15,9 g
🧈Λιπαρά: 0,3 g – κορεσμένα: 0,08 g
🥬Φυτικές ίνες: 1,5 g

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Ομελέτα με μπρόκολο

Αυτή η ομελέτα με μπρόκολο είναι γευστική και πλούσια σε θρεπτικές ουσίες. Μπορείτε να τη σερβίρετε με ψωμί, αν θέλετε ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα για πρωινό ή ένα ελαφρύ γεύμα.

Κριθαρότο λαχανικών

Φτιάξτε ένα απολαυστικό και υγιεινό κριθαρότο λαχανικών. Η ποσότητα των υλικών αντιστοιχεί σε 3 μερίδες

Πεντανόστιμοι και κρατσανιστοί μπροκολοκεφτέδες

Αυτό το πιάτο πρέπει να το δοκιμάσετε. Πεντανόστιμοι και κρατσανιστοί μπροκολοκεφτέδες, στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι.