Ο φυσικός συνδυασμός κατά της κατάθλιψης

Παρόλο που οι επιστήμονες γνώριζαν, εδώ και καιρό, ότι οι δύο αυτές δραστηριότητες βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, είναι ενθουσιασμένοι από τα αποτελέσματα που επέφερε ο συνδυασμός τους.

Ο διαλογισμός σε συνδυασμό με την αεροβική άσκηση βοηθούν στη μείωση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων, σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Rutgers.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Translational Psychiatry, διαπίστωσε ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός άσκησης του μυαλού και του σώματος, όταν γινόταν δύο φορές την εβδομάδα για δύο μήνες, μείωσε τα συμπτώματα κατάθλιψης, σε μια ομάδα φοιτητών, κατά 40 %.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από τις διαπιστώσεις, διότι είδαμε μια τέτοια σημαντική βελτίωση τόσο στους φοιτητές με κλινική κατάθλιψη όσο και στους μη καταθλιπτικούς», δήλωσε ο Brandon Alderman, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. «Είναι η πρώτη φορά που οι δύο αυτές συμπεριφορικές θεραπείες εξετάζονται μαζί για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης».

Ο Alderman, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης της Άσκησης και η Tracey Shors, καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας και στο Κέντρο για τη Συνεργατική Νευροεπιστήμη, της Σχολής Τεχνών και Επιστημών, ανακάλυψαν ότι ο συνδυασμός της ψυχικής και σωματικής εκπαίδευσης (MAP) ενεργοποίησαν τους φοιτητές με μείζονα καταθλιπτική διαταραχή να μην επιτρέψουν στα προβλήματα ή τις αρνητικές σκέψεις τους να τούς συντρίψουν.

«Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι οι δύο αυτές δραστηριότητες από μόνες τους μπορούν να βοηθήσουν στην κατάθλιψη», επισημαίνει η Shors. «Ωστόσο, αυτή η μελέτη δείχνει ότι όταν γίνονται σε συνδυασμό, υπάρχει μια εντυπωσιακή βελτίωση στην καταθλιπτικά συμπτώματα, παράλληλα με τις αυξήσεις στην συγχρονισμένη δραστηριότητα του εγκεφάλου».

Η ίδια ερευνητική ομάδα εξέτασε την επίδραση του συγκεκριμένου συνδυασμού άσκησης και σε νεαρές μητέρες που ήταν άστεγες, αλλά φιλοξενούνταν σε ειδικές εγκαταστάσεις, όταν άρχισε η μελέτη. Οι συμμετέχουσες εμφάνιζαν σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης και αυξημένα επίπεδα άγχους στην αρχή. Αλλά μετά από οκτώ εβδομάδες, επίσης, ανέφεραν ότι η κατάθλιψη και το άγχος τους είχαν βελτιωθεί, αισθάνονταν ότι έχουν περισσότερα κίνητρα και ήταν σε θέση να δουν πιο θετικά τη ζωή τους.

 

 

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Riviera shopping  for a good cause στις 6 Ιουνίου

Την Τρίτη 6 Ιουνίου, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στον μοναδικό χώρο του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, σας περιμένουμε όλους, από τις 12.00 μέχρι τις 20.00, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να στηρίξουμε τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, μέσα από το ξεχωριστό event Riviera Shopping for a Goοd Cause!

Εκδήλωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Εορταστική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος  (31 Μαΐου) πραγματοποιεί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολεία που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας που είχε την έγκριση  του Υπουργείου Παιδείας.

Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας χαρακτηρίζεται από χρόνια φλεγμονή του κεντρικού νευρικού συστήματος. Τα πρώτα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται αιφνίδια και είναι δυνατόν να υποχωρήσουν ακόμη και χωρίς θεραπεία μετά από μερικές ημέρες ή εβδομάδες.