Τηγανιτά ντοματίνια

Φτιάξτε γρήγορα και απλά μια νόστιμη συνταγή με ντοματίνια και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει για την υγεία σας το λυκοπένιο της ντομάτας.

Υλικά

250 γρ. ντοματίνια

Μισή  σκελίδα σκόρδο

10 φύλλα βασιλικό ή αποξηραμένα κλωναράκια

1 ματσάκι μαϊντανό

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 πρέζα θυμάρι

1/3 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Ρίγανη

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τα ντοματίνια και βγάζετε το κοτσανάκι τους. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε το σκόρδο, πλένετε το βασιλικό και το μαϊντανό, τα σκουπίζετε και τα ψιλοκόβετε. Τα ανακατεύετε με το σκόρδο και το θυμάρι.
  2. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σ’ ένα ζεστό τηγάνι, προσθέτετε τα ντοματίνια και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
  3. Έπειτα, προσθέτετε το μείγμα με τα αρωματικά και το σκόρδο και ανακατεύετε προσεκτικά.
  4. Τέλος σερβίρετε τα ντοματίνια με κρουτόν αλειμμένα με λάδι ρίγανη.

Τα οφέλη

Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο που παρέχει αποτελεσματική προστασία κατά του καρκίνου. Επιστημονικές έρευνες απέδειξαν πως το λυκοπένιο προστατεύει την LDL χοληστερόλη από οξείδωση συμβάλλοντας στη προστασία των αρτηριών από το σχηματισμό πλάκας.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Πεντανόστιμοι και κρατσανιστοί μπροκολοκεφτέδες

Αυτό το πιάτο πρέπει να το δοκιμάσετε. Πεντανόστιμοι και κρατσανιστοί μπροκολοκεφτέδες, στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι.

Sushi στην πιο υγιεινή εκδοχή του

Το πιο εύκολο sushi με μόνο 5 υλικά, χωρίς φύλλα nori και ειδικά εργαλεία!

Παγωτό cheesecake

Το πιο θρεπτικό, νόστιμο και δροσερό γλυκό που μπορείτε να δοκιμάσετε. Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc, Επιστημονικό Διευθυντή Nutrimed.