Φτιάξτε μέσα σε 40΄μια συνταγή με τόνο και λαχανικά και επωφεληθείτε από τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει
Υλικά
2 φέτες φιλέτο τόνου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
1 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1/2 κουταλιά δεντρολίβανο
1/2 κουταλιά θυμάρι
Πιπέρι αλάτι
Εκτέλεση
*Τσιγαρίστε στο λάδι το σέλινο μαζί με το πράσο.
*Προσθέστε το αγγούρι, τα το δεντρολίβανο, το θυμάρι και το πιπέρι.
*Στη συνέχεια ρίχνετε το κρασί και 2 ποτήρια νερό.
*Τοποθετήστε τον τόνο πάνω στα λαχανικά.
*Σκεπάστε και σιγοβράστε για 4Ο΄ περίπου.
Το οφέλη
Τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει ο τόνος συντελούν και στην πρόληψη από θρόμβωση των αγγείων.