spot_imgspot_img

Μρόκολο: “Έκρηξη” βιταμινών

Είναι το λαχανικό της εποχής που πρέπει  να καταναλώνεται…όλο το χρόνο! Για να καταλάβετε πόσο χρήσιμο είναι στον οργανισμό, αρκεί μισό φλιτζάνι βρασμένο μπρόκολο για να καλύψετε το 70% της ημερήσιας ανάγκης σε βιταμίνη C.

 

 

Εκτός από C όμως περιέχει και βιταμίνη B1, A, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο. Θεωρείται ότι έχει σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι από τα λαχανικά που οι επιστήμονες υποστηρίζουν την αντικαρκινική του δράση. Μπορείτε να το καταναλώσετε ωμό ή βραστό αλλά δεν πρέπει να το βράσετε πάρα πολύ για να μη χάσει τις ωφέλιμες ουσίες του.

 

Έξυπνο tip: Όταν ψωνίζετε μπρόκολο προσέξτε να είναι τα μπουκετάκια του σκούρα πράσινα και όχι να κιτρινίζουν. Εάν θέλετε να το δοκιμάστε ωμό μπορείτε να το φάτε είτε σκέτο, είτε να το ανακατέψετε σε μία σαλάτα με μαρούλι και άλλα λαχανικά. Κόψτε μικρότερα τα μπουκέτα, προσθέστε λάδι, λεμόνι και αλάτι και απολαύστε το.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Τελευταία Άρθρα

Βαγγέλης Αυγουλάς: Δεν βλέπω, βλέπεις όμως εσύ: Θέλεις να με βοηθήσεις;

O Βαγγέλης Αυγουλάς Πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. «Με Άλλα Μάτια» Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης Views δίνει χρήσιμες συμβουλές για όσους θέλουν να βοηθήσουν άτομα με προβλήματα όρασης 

Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, ας δούμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τον στραβισμό

Γράφει ο Ευάγγελος Δρίμτζιας, Χειρουργός Παιδοφθαλμίατρος MD, PhD, FRCOph, Ειδικός σε Στραβισμό Παίδων – Ενηλίκων Τι είναι ο στραβισμός;