Χαμηλό σε θερμίδες και λίπος μπορείτε να το καταναλώσετε ακόμα και σε περίοδο δίαιτας.
Συστατικά
5 φλιτζάνια ξινά μήλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σκούρες, χοντρές σταφίδες
½ φλιτζάνι καρύδια πεκάν, ψιλοκομμένα
? φλιτζανιού φυτικό λάδι
2 κουταλάκια βανίλια
1 αυγό, χτυπημένο
2½ φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι, για κάθε χρήση
1 ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια κανέλα
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς. Λαδώστε ελαφρά ένα 33×23 εκ. ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα μήλα με τη ζάχαρη, τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το να «σταθεί» για 30 λεπτά. Ανακατέψτε το λάδι, τη βανίλια, και το αυγό και προσθέστε το αλεύρι, τη σόδα και την κανέλα. Ρίξτε το μίγμα στο ταψί εναλλάξ με το μήλο (1/3 κάθε φορά). Αφήστε το να ψηθεί από 35 έως 40 λεπτά και σερβίρετέ το αφού έχει κρυώσει.
Βγαίνουν 20 μερίδες
Κάθε μερίδα (6-8 εκ) περιέχει: 241 θερμίδες, 5 g λίπους, 57 mg χοληστερόλης, 273 mg νατρίου, 45 g υδατάνθρακες.