Απολαύστε μια εναλλακτική εκδοχή του ρυζόγαλου σε μόλις 35 λεπτά κατάλληλο για όσους έχουν ευαισθησία στη γλουτένη.
Αριθμός Μερίδων: 6
Υλικά (για 6 μερίδες)
3 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου
1 φλιτζάνι λευκό ή καστανό ρύζι
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
κανέλα για γεύση
1/4 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλύνετε τα χέρια με σαπούνι και νερό. Βάλτε το γάλα αμυγδάλου και το ρύζι σε μια κατσαρόλα 2 έως 3 λίτρων και αφήστε τα να βράσουν. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30 με 45 λεπτά με το καπάκι μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το εκχύλισμα αμυγδάλου και την κανέλα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστό. Βάλτε το στο ψυγείο μέσα σε 2 ώρες.