spot_imgspot_img

Τι σημαίνει «Μεγαλώνουμε με Υγεία»

Κάποιοι παράγοντες μπορούν δώσουν τη μέγιστη διάρκεια στην καλή υγεία και τη νεότητά μας, στο πλαίσιο πάντα που το dna μας έχει καθορίσει.

 

Υιοθετούμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας υγιεινές συμπεριφορές, όπως η τακτική άσκηση, η αποχή από το κάπνισμα, ο εμβολιασμός για την πρόληψη νοσημάτων (π.χ γρίπη, πνευμονιοκοκκική νόσος), η ισορροπημένη διατροφή και οι κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής, ιδιαίτερα καθώς μεγαλώνουμε.

 

Σίγουρα δεν είναι μία καινούρια ανακάλυψη, αλλά είναι ένας τρόπος ζωής, του οποίου το όφελος έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά από πολλές μελέτες.

 

Κι επειδή η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως οι ειδικοί το τονίζουν ξανά και ξανά.

 

Αυτός ήταν και ο στόχος  των -πάνω από διακόσιους- δρομέων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας, οι οποίοι συμμετείχαν στο φετινό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, με το μήνυμα «Μεγαλώνουμε με Υγεία»:  να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τη σημασία της πρόληψης.

 

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια της ομώνυμης ενημερωτικής εκστρατείας και της συμμετοχής της ΕΠΕ ως θεσμικού εταίρου του 32ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας.

 

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Τελευταία Άρθρα

Βαγγέλης Αυγουλάς: Δεν βλέπω, βλέπεις όμως εσύ: Θέλεις να με βοηθήσεις;

O Βαγγέλης Αυγουλάς Πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. «Με Άλλα Μάτια» Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης Views δίνει χρήσιμες συμβουλές για όσους θέλουν να βοηθήσουν άτομα με προβλήματα όρασης 

Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, ας δούμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τον στραβισμό

Γράφει ο Ευάγγελος Δρίμτζιας, Χειρουργός Παιδοφθαλμίατρος MD, PhD, FRCOph, Ειδικός σε Στραβισμό Παίδων – Ενηλίκων Τι είναι ο στραβισμός;