Αυτό το banana bread πρέπει να το δοκιμάσετε! Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed.
Είναι εύκολο, μοσχομυριστό και ζουμερό υπέρπλούσιο σε φυτικές ίνες (4 γρ ινες το κομμάτι) εξαιρετικό γλυκό σνακ για να μας προσφέρει μεγαλύτερο κορεσμό από το κλασσικό κεικ!
Υλικά:
2 βανίλιες
Ξύσμα πορτοκαλιού
4 ώριμες μπανάνες
250gr βρώμη αλεσμένη
40gr μέλι
40gr καστανή ζάχαρη
100ml γάλα ημίπαχο 2%
1κ.σ. κανέλα
1κ.σ. baking powder
Εκτέλεση: (10 κομμάτια)
1️ Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι , προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από την αλεσμένη βρώμη και ανακατεύουμε.
2️ Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε στο μείγμα τις βανίλιες , το ξύσμα πορτοκαλιού , το μέλι , τη ζάχαρη , την κανέλα και το baking powder και ανακατεύουμε καλά.
3️ Προσθέτουμε την υπόλοιπη αλεσμένη βρώμη και ανακατεύουμε καλά.
4️Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 30-40’.
Καλή απόλαυση
Διατροφική ανάλυση (1 κομμάτι) 📊
Ενέργεια: 172 kcal
Πρωτεΐνη: 4 g
Υδατάνθρακες: 36 g
Λιπαρά: 1,5 g
Φυτικές ίνες: 3,5 g