Αν κάνετε δίαιτα ή θέλετε να κρατάτε σε ισορροπία τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας μπορείτε τώρα να το κάνετε με τον πιο νόστιμο τρόπο…
Υλικά
- 2 λουκάνικα γαλοπούλας χωρίς τα περιβλήματα
- 1 φλιτζάνι τυρί ρικότα με μειωμένα λιπαρά
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 προψημένη λεπτή κρούστα πίτσας ολικής αλέσεως
- 1 μέτρια γλυκιά κόκκινη πιπεριά
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς, προαιρετικά
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα μερικώς αποβουτυρωμένο
- 2 φλιτζάνια ρόκα ή baby σπανάκι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρέψτε και θρυμματίστε το λουκάνικο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μην είναι πλέον ροζ για περίπου 4-6 λεπτά. Ανακατέψτε το τυρί ρικότα και τη σκόνη σκόρδου.
- Τοποθετήστε την βάση σε ένα ταψί . Ρίχνετε το τυρί ρικότα. Συμπληρώστε με λουκάνικο, κόκκινη πιπεριά και κρεμμύδι. Πασπαλίζετε με καρυκεύματα και μετά με τυρί μοτσαρέλα.
- Ψήνετε σε χαμηλότερη σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδίσει ελαφρά η άκρη και να λιώσει το τυρί, 8-10 λεπτά. Γαρνίρετε από πάνω την πίτσα με ρόκα.