Η πουτίγκα βρώμης είναι η νέα τάση στο πρωινό γεύμα αφού είναι πανεύκολη, θρεπτική και πολύ χορταστική! Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed.
Βάζεις γάλα, βρώμη και ότι άλλο υλικό επιθυμείς σε ένα βαζάκι, το αφήνεις στο ψυγείο να χυλώσει, και το πρωινό σου μέσα σε λίγες ώρες είναι έτοιμο, κρεμώδες και δροσερό!
Ιδανικό για εσένα που δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις πρωινό, ή θέλεις ένα εύκολο γλυκάκι έτοιμο στο ψυγείο σου
Εξαιρετικά θρεπτικό, πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες που μας δίνουν ενέργεια, πρωτεΐνες, ω-3 λιπαρά, και φυτικές ίνες , που το κάνουν εξαιρετικά χορταστικό
Και πεντανόστιμο, αφού με αυτή την συνταγή θα θυμηθείς τα αγαπημένα σου ferrero!
Υλικά (για 2 μερίδες):
60g βρόμη (4 κ.σούπας)
30g σπόρους chia ή λιναρόσπορο (2 κ.σούπας)
230ml γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό ρόφημα)
10g φυστικοβούτυρο (2 κ.γλυκού)
30g λιωμένη μαύρη σοκολάτα (2 κ.σούπας)
5 κομμένα φουντούκια
Εκτέλεση:
1️ Σε ένα βαζάκι/μπολ βάζουμε την βρώμη, τους σπόρους chia και το γάλα και ανακατεύουμε.
2️Προσθέτουμε με ένα κουταλάκι στο κέντρο το φυστικοβούτυρο, και από πάνω λιωμένη μάυρη σοκολάτα.
3️Αφήνουμε το βαζάκι στο ψυγείο όλο το βράδυ ή τουλάχιστον για 6 ώρες.