Ρυζόγαλο αμυγδάλου

Απολαύστε μια εναλλακτική εκδοχή του ρυζόγαλου σε μόλις 35 λεπτά κατάλληλο για όσους έχουν ευαισθησία στη γλουτένη.

Αριθμός Μερίδων: 6

Υλικά (για 6 μερίδες)

3 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου

1 φλιτζάνι λευκό ή καστανό ρύζι

1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

κανέλα για γεύση

1/4 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλύνετε τα χέρια με σαπούνι και νερό. Βάλτε το γάλα αμυγδάλου και το ρύζι σε μια κατσαρόλα 2 έως 3 λίτρων και αφήστε τα να βράσουν. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30 με 45 λεπτά με το καπάκι μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το εκχύλισμα αμυγδάλου και την κανέλα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστό. Βάλτε το στο ψυγείο μέσα σε 2 ώρες.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Ομελέτα με μπρόκολο

Αυτή η ομελέτα με μπρόκολο είναι γευστική και πλούσια σε θρεπτικές ουσίες. Μπορείτε να τη σερβίρετε με ψωμί, αν θέλετε ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα για πρωινό ή ένα ελαφρύ γεύμα.

Κριθαρότο λαχανικών

Φτιάξτε ένα απολαυστικό και υγιεινό κριθαρότο λαχανικών. Η ποσότητα των υλικών αντιστοιχεί σε 3 μερίδες

Πεντανόστιμοι και κρατσανιστοί μπροκολοκεφτέδες

Αυτό το πιάτο πρέπει να το δοκιμάσετε. Πεντανόστιμοι και κρατσανιστοί μπροκολοκεφτέδες, στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι.