Φτιάξτε το ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους. Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Αμερικανικής Εταιρίας Καρδιάς, Low Calorie Cookbook.
Υλικά (για 15 bars)
1 φλιτζάνι ωμό πλιγούρι βρώμης
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως (ζαχαροπλαστικής ή για όλες τις χρήσεις)
2/3 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού κανέλα
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
3 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο
1 βάζο (περίπου 280 γραμμ.) μαρμελάδα μήλο
3 κουτ. σούπας αμύγδαλα σε φέτες
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Αλείψτε με λάδι ένα ταψί 30x20x5. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το πλιγούρι, το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη σόδα. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφριά το ασπράδι του αβγού με ένα πιρούνι. Προσθέστε το λάδι ανακατεύοντας καλά. Ρίξτε το μείγμα πάνω στο πλιγούρι και ανακατέψτε καλά. Από αυτό το μείγμα ρίξτε το μισό στο ταψί και φτιάξτε μία στρώση. Απλώστε από πάνω τη μαρμελάδα με μία σπάτουλα και στη συνέχεια φτιάξτε άλλη μία στρώση με το υπόλοιπο πληγούρι. Ψήστε μέχρι να ροδίσει (25-35΄). Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε τα bars.