spot_imgspot_img

Bars από πλιγούρι βρώμης και μήλο

Φτιάξτε το ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους. Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Αμερικανικής Εταιρίας Καρδιάς, Low Calorie Cookbook.

Υλικά (για 15 bars)

1 φλιτζάνι ωμό πλιγούρι βρώμης

1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως (ζαχαροπλαστικής ή για όλες τις χρήσεις)

2/3 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη

½ κουτ. γλυκού κανέλα

1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

1/4 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

3 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο

1 βάζο (περίπου 280 γραμμ.) μαρμελάδα μήλο

3 κουτ. σούπας αμύγδαλα σε φέτες

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.  Αλείψτε με λάδι ένα ταψί 30x20x5.  Σε ένα μπολ ανακατέψτε το πλιγούρι, το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη σόδα. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφριά  το ασπράδι του αβγού με ένα πιρούνι.  Προσθέστε το λάδι ανακατεύοντας καλά.  Ρίξτε το μείγμα πάνω στο πλιγούρι και ανακατέψτε καλά. Από αυτό το μείγμα ρίξτε το  μισό στο ταψί και φτιάξτε μία στρώση. Απλώστε από πάνω τη μαρμελάδα με μία σπάτουλα και στη συνέχεια φτιάξτε άλλη μία στρώση με το υπόλοιπο πληγούρι. Ψήστε μέχρι να  ροδίσει (25-35΄). Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε τα bars.

Προηγούμενο άρθροΣχιζοφρένεια
Επόμενο άρθρο«Μακαρονάδα» με γαρίδες
spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Τελευταία Άρθρα

Βαγγέλης Αυγουλάς: Δεν βλέπω, βλέπεις όμως εσύ: Θέλεις να με βοηθήσεις;

O Βαγγέλης Αυγουλάς Πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. «Με Άλλα Μάτια» Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης Views δίνει χρήσιμες συμβουλές για όσους θέλουν να βοηθήσουν άτομα με προβλήματα όρασης 

Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, ας δούμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τον στραβισμό

Γράφει ο Ευάγγελος Δρίμτζιας, Χειρουργός Παιδοφθαλμίατρος MD, PhD, FRCOph, Ειδικός σε Στραβισμό Παίδων – Ενηλίκων Τι είναι ο στραβισμός;