Σοκολατένια, ζουμερά και θρεπτικά! Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed.
Αν δεν έχετε ήδη δοκιμάσει συνταγές με κολοκύθα, ήρθε η ώρα να το κάνετε:
-δίνει εξαιρετική γλυκύτητα και υφή
-είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες Β, το β- καροτένιο, στο οποίο οφείλει και το πορτοκαλί της χρώμα, με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση
-εξαιρετική πηγή φυτικών ινών: βοηθούν στον κορεσμό και στην λειτουργία του εντέρου
-και με ελάχιστες θερμίδες (50 kcal/φλιτζανι)
Υλικά:
200 γρ. πουρέ κολοκύθας
225 γρ. φυστικοβούτυρο
50 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. μέλι
60 γρ. κακάο
2 αυγά
1κ.γ. baking powder
2 βανίλιες
65γρ. καρύδια
80γρ. σταφίδες
Εκτέλεση (για 10 κομμάτια):
1️Καθαρίζουμε και ψήνουμε την κολοκύθα σε κομμάτια για 30-40’ στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει.
2️Παίρνουμε τη σάρκα της και κάνουμε τον πουρέ.
3️Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
4️ Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
5️ Βάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε για 30-40’ στους 180 βαθμούς.
Καλή απόλαυση!
Διατροφική ανάλυση (1 κομμάτι)
Ενέργεια: 294 kcal
Πρωτεΐνη: 9,5 g (17,5%)
Υδατάνθρακες: 27 g (49,5%) – σάκχαρα: 20,3 g
Λιπαρά: 18 g (33%) – κορεσμένα: 3,7 g
Φυτικές ίνες: 2,5 g