Φτιάξτε ένα εύκολο γεύμα με γλυκοπατάτες που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και μαύρα φασόλια
ΥΛΙΚΑ
1 κουταλιά της σούπας συν 2 κουταλάκια του γλυκού παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτρια-μεγάλη γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας τσίλι σε σκόνη
4 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο chipotle τσίλι ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 ½ φλιτζάνια νερό
2 κονσέρβες μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα
1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους
4 κουταλάκια του γλυκού χυμό λάιμ
½ φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Ζεσταίνετε λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέστε τη γλυκοπατάτα και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να μαλακώνει, περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, το τσιπότλι και το αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε νερό και αφήστε να σιγοβράσει. Σκεπάστε, χαμηλώστε τη φωτιά για να διατηρήσετε ένα ήπιο βράσιμο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα, για 10 με 12 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε φασόλια, ντομάτες και χυμό λάιμ.
αυξάνετε τη φωτιά στο υψηλό και βράζετε, ανακατεύοντας συχνά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον κόλιανδρο.
ΤΑ ΟΦΕΛΗ
Οι φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά στις γλυκοπατάτες είναι χρήσιμες για την υγεία του εντέρου.