Απολαύστε ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο υψηλής περιεκτικότητάς του σε ω-3 λιπαρά
Υλικά (Για 4 άτομα)
*4 φέτες σολομό
* 1400 γρ. χόρτα
*ελαιόλαδο
*2-3 λεμόνια
*πάπρικα
*αλάτι
*πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρείτε την πέτσα από το σολομό και τον ψήνετε στη σχάρα. Βράζετε τα χόρτα σε καυτό αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια, βάζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι 2 φλιτζάνι νερό και το χυμό από τα λεμόνια. Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτετε 6 κουταλιές λάδι, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ανακατεύετε και περιχύνετε με αυτό το σολομό.
Τα οφέλη
Η τακτική κατανάλωση σολομού μπορεί, σύμφωνα με μελέτες, να βοηθήσει στην προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ω-3 λιπαρά.