Ετοιμάστε σε μόλις 20 λεπτά τηγανίτες καλαμποκιού νόστιμες και θρεπτικές
Συστατικά
για 6 μερίδες
1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι άπαχο ή 1% γάλα
2 φλιτζάνια μαγειρεμένο καλαμπόκι (κονσέρβα και στραγγισμένο, κατεψυγμένο ή φρέσκο μαγειρεμένο)
Εκτέλεση
Πλύνετε τα χέρια με σαπούνι και νερό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με τα αυγά και το γάλα. Προσθέστε το μείγμα αυγών και γάλακτος και το καλαμπόκι στο μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Λαδώνετε ελαφρά ένα μεγάλο τηγάνι ή ταψί. Ζεσταίνετε το τηγάνι ή το ταψί σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τη ζύμη σε ζεστό ταψί για να φτιάξετε μεμονωμένες τηγανίτες. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν στον πάτο. Γυρίστε και ψήστε από την άλλη πλευρά.
Τα οφέλη
Η υψηλή περιεκτικότητά του καλαμποκιού σε φυτικές ίνες εξασφαλίζει ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των πεπτικών παθήσεων, όπως η δυσκοιλιότητα και οι αιμορροΐδες, καθώς και ο καρκίνος του παχέος εντέρου.